- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η 29η Διεθνής Συνάντηση Παιδιών ανοίγει αυλαία

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, η Διεθνής Συνάντηση Παιδιών ανοίγει και πάλι αυλαία, με ένα πρόγραμμα πλούσιο και ποικίλο και αυτή θα είναι η 29η κατά σειρά διοργάνωση.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Περιφερειακή Ενότητας Καρδίτσας, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου καλώντας τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν.

Κύριος διοργανωτής είναι ο Λαογραφικός Όμιλος Καραγκούνα και συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή  Ενότητα Καρδίτσας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Συμμετέχουν 14 χορευτικά από όλη την Ελλάδα και δυο από το εξωτερικό (Σερβία και Βουλγαρία).

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για μια ξεχωριστή διοργάνωση και τόνισε πως ο πολιτισμός είναι ένα βαθιά αναπτυξιακό εργαλείο.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος δήλωσε πως η Καραγκούνα είναι ο παλαιότερος Πολιτιστικός Σύλλογος στην Καρδίτσα και πρόσθεσε πως ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.

Ο δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, εκπροσωπώντας και την ΠΕΔ, σημείωσε πως μέσα από την κορυφαία αυτή εκδήλωση στέλνεται παντού ένα μήνυμα αδελφικότητας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Ο Αντιπεριεφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός μέσα από το οποίο τα παιδιά ενώνουν, δημιουργούν και δίνουν ελπίδα.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Καραγκούνα Χρύσα Θεολόγη ανέφερε πως στόχος είναι τα παιδιά να αποτελέσουν τους συνεχιστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Καραγκούνα Ανδρομάχη Χάκκα.

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων                                                               

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022     

18:30  πλατεία Μουζακίου                                                                              

Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022      

11:00 Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας                                                    

18:00 Λύκειο Μουζακίου (Προαύλιος χώρος)

«Ημέρα του Μικρού Λαογράφου» – Δράσεις για τα παιδιά

 

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

18:30  πλατείαΠλαστήρα

 

 

Σάββατο14 Μαΐου 2022

20:00 πλατεία Πλαστήρα

Σύλλογος Βαθεως ΑΙΓΙΝΑΣ

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

11:00  πλατεία Πλαστήρα