Σημαντική αύξηση στην τουριστική επισκεψιμότητα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, επικεντρωμένη, ωστόσο, φέτος, σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Αυτός είναι ο πρώτος απολογισμός του καλοκαιριού για την τουριστική κίνηση στην περιοχή.
Τον Αύγουστο, και ιδίως τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου τα ορεινά και τα χωριά έχουν την τιμητική τους, ενώ πολλές είναι οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια που κρατούν συντροφιά σε ντόπιους, ετεροδημότες και ξένους επισκέπτες.
Η κ. Χρύσα Γαλαγάλα-Μάνδρου, Επαγγελματίας τον κλάδο Τουρισμού στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα (Sales Manager at Kazarma Lake Resort & Spa), μίλησε στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» (καθημερινά 13:00-14:00) με τη Βάσω Μπαλαμπάνη για την κίνηση της καλοκαιρινής περιόδου και μας μεταφέρει και τα πρώτα μηνύματα για το φθινόπωρο.
Πρώτος απολογισμός για το καλοκαίρι
Πιο αναλυτικά, η κ. Χρύσα Γαλαγάλα-Μάνδρου σημείωσε στο Ηχόραμα 100,8 τα κάτωθι:
«Αυτό που μπορούμε να πούμε συμπερασματικά, γιατί φθάνουμε και στο τέλος του καλοκαιριού, ήταν ότι στη λίμνη Πλαστήρα υπήρξε μια σημαντική αύξηση στην τουριστική επισκεψιμότητα, επικεντρωμένη, βέβαια, φέτος, σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Παρόλα αυτά, είδαμε ότι υπήρξε αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα.
Σίγουρα, έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο γι ΄ αυτή την αύξηση.
Αρχικά, το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που είχαμε στην περιοχή καθώς επίσης και άλλες διοργανώσεις που έχουν γίνει πλέον θεσμοί όπως το Φεστιβάλ Λιμνών και Ποταμών και πολλά άλλα.
Και, σίγουρα, τα πανηγύρια που δίνουν αυτό το παραδοσιακό χρώμα καθώς το πολιτιστικό κομμάτι βλέπουμε πως, τα τελευταία χρόνια, προσελκύει πολύ περισσότερο κόσμο στα χωριά.
Και ο καύσωνας έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο αφού η παρατεταμένη ζέστη οδηγεί περισσότερο κόσμο στο βουνό από ό,τι στη θάλασσα γιατί αναζητά δροσιά και η δροσιά στο βουνό είναι πολύ καλύτερη».

Τα πρώτα μηνύματα για το φθινόπωρο
«Τον Σεπτέμβριο πάντα υπάρχει μια πτώση της τουριστικής κίνησης και σε αυτό συμβάλει, βέβαια, η έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ανασύνταξη γενικά των ανθρώπων στις εστίες τους και στις δραστηριότητές του.
Σε εμάς διαφαίνεται πως υπάρχει μια κίνηση.
Υπάρχουν εκδηλώσεις, υπάρχουν γάμοι και ξεκινάει, επίσης, και ένα άλλο τουριστικό προϊόν, ο συνεδριακός τουρισμός.
Αυτός, αντί να ξεκινάει Οκτώβριο, έχουν ήδη αρχίσει να κλείνουν δουλειές και από Σεπτέμβριο».
Ο ρόλος του Thessaly Pass
«Το Thessaly Pass σαφώς και είναι ένα πολύ σημαντικό οικονομικό βοήθημα για τις τοπικές επιχειρήσεις, όχι μόνο για την περιοχή τη δική μας αλλά και για όλες τις περιοχές όπου τρέχει το πρόγραμμα.
Το συγκεκριμένο που τρέχει στην περιοχή μας, το Thessaly Pass Β ΄ ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο για την περίοδο Ιούλιο-Αύγουστο και θα συνεχίσει μέχρι και τον Δεκέμβρη.
Σαφώς και είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια και για τις τοπικές επιχειρήσεις και για τη διαμονή και για το φαγητό και για τις μετακινήσεις.
Πέρυσι, είχαμε δει πολύ καλά δείγματα και αρκετά αυξημένη επισκεψιμότητα βάσει της συγκεκριμένης ενίσχυσης.
Αρχίζει να φαίνεται και τώρα το αποτέλεσμα. Σιγά – σιγά.
Ακόμα ο κόσμος δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές.
Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και αυτό».