- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ι. Κολοβός: Δυο πυλώνες για την αλλαγή της εικόνας του Δήμου Καρδίτσας

Επειδή γράφω συχνά κάποιοι μου είπαν να σταματήσω να ασχολούμαι, είναι βαρετό, φαίνεται ότι κάτι έχεις με την Δημοτική Αρχή, σας πληροφορώ, δεν έχω απολύτως τίποτα με κανέναν.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας με ανησυχεί και με πικραίνει.

Όπως η ζωή κυλά, έτσι και τα προβλήματα συσσωρεύονται, όταν αυτά δεν αντιμετωπίζονται εγκαίρως.

Εγώ φίλοι μου και αγαπητοί μου συνδημότες, θα συνεχίζω να γράφω, όσο οι Αρμόδιοι δεν απαντούν, θα συνεχίσω να προβάλλω τα προβλήματα σας, μέχρι αυτά να επιλυθούν.

Γράψε, γράψε, κάτι θα αλλάξει, κάτι θα βελτιωθεί, κάποια στιγμή θα ιδρώσει το αυτί των Συνδιοικούντων στον Δήμο.

Κανονισμός Καθαριότητας και Πρασίνου λοιπόν, δυο εργαλεία ανεκμετάλλευτα στα χέρια της Διοίκησης του Δήμου.

Η πιστή εφαρμογή και τήρηση τους θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα του Δήμου μας, στην Πόλη μας και στα Χωριά μας.

Δημοσιεύω σήμερα τους δυο βασικότατους Κανονισμούς του Δήμου Καρδίτσας, τους οποίους πρέπει να μελετήσουν και γνωρίζουν πολύ καλά το σύνολο των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και να εμπεδώσουν οι συμπολίτες μας.

Δυο χρόνια διοίκησης από την σημερινή Δημοτική Αρχή, κάνεις δεν δημοσιοποίησε, κάνεις δεν εφάρμοσε, κάνεις δεν βεβαίωσε κάποια παράβαση, που να αφορά την μη τήρηση των κανόνων και άρθρων των δυο παραπάνω κανονισμών.

Γιατί άραγε επικρατεί αυτή η αταξία στο Δήμο μας;

Σκουπίδια, αποτσίγαρα, τσίχλες, χαρτιά, πλαστικά, ρούχα, στρώματα, καναπέδες, ντουλάπια, ηλεκτρικά είδη, χόρτα, κλαδιά, μπάζα, παλιοσίδερα, καμμένα λάδια και ότι άλλο υλικό μπορεί κάποιος να φανταστεί πεταμένα οπουδήποτε.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Δημοτική Αρχή δεν μελέτησε και δεν τήρησε, με τους Αρμόδιους υπαλλήλους τους Κανονισμούς Καθαριότητας και Πράσινου.

Δεν προσπάθησε να τους μεταλαμπαδεύσει στους πολίτες και να τους επισημάνει συχνά πυκνά τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν.

“Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”, λέει μια λαϊκή ρήση.

Είναι γεγονός ότι στην σημερινή εποχή που ζούμε υπάρχει επάρκεια και υπερκατανάλωση υλικών αγαθών αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται και τεράστιος όγκος αποβλήτων υλικών, που θα πρέπει τηρώντας απαρέγκλιτα κάποιους κανόνες όλοι μαζί Διοίκηση και πολίτες να συνδιαχειριστούμε, αποφεύγοντας την επιβάρυνση και την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ποιότητα ζωής σημαίνει καθαρό περιβάλλον, οξυγόνο, πράσινο, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, χώροι άθλησης, γήπεδα, πεζοδρόμια, κόμβοι, λουλούδια, γκαζόν, θάμνοι, συντριβάνια κλπ.

Η διατήρηση, η περιποίηση, συντήρηση και η ανάπτυξη αυτών, χρίζει της φροντίδας της Διοίκησης του Δήμου, αλλά και του σεβασμού και της προστασίας από τους πολίτες.

Ποιός άραγε γνωρίζει ότι υπάρχουν αυτοί κανονισμοι; Τα δυο σημαντικά εργαλεία για το Δήμο Καρδίτσας, πιστεύω ελάχιστοι κάτοικοι, ακόμη και ελάχιστοι Διοικούντες και υπάλληλοι του Δήμου.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Διότι υπάρχει διαχρονικά αδιαφορία από τους Διοικούντες του Δήμου Καρδίτσας.

Γνωρίζουμε όλοι την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής στο Δήμο μας.

Η καθαριότητα και πράσινο στην πόλη και στα χωριά μας, δείχνε την εικόνα και το επίπεδο που βρίσκεται ο Δήμος Καρδίτσας.

Δυστυχώς δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση σ’ αυτό τον τομέα, αυτό βέβαια δεν  τιμά κανέναν μας.

Δεν θυμάμαι, τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια που μετέχω στα κοινά, να έγινε κάποια εκδήλωση, κάποια δράση, που να αφορά το περιβάλλον, την καθαριότητα, τόσο γιατί τους μικρούς και μεγάλους συνδημότες μας.

Με πυλώνα θα έλεγα, την εφαρμογή των διατάξεων και των άρθρων, των δυο κανονισμών, από τους Διοικούντες το Δήμο και από τους συμπολίτες μας, μπορούμε να έχουμε τεράστια αποτελέσματα και ένα Δήμο πρότυπο, αρκεί να τηρούμε με ευλάβεια τα γραφόμενα σ’ αυτούς.

Οι κανονισμοί είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και σας τους επισυνάπτω.

Σας καλώ όλους, να τους  μελετήσετε και να κάνουμε από κοινού μια νέα αρχή.

 

 

Γράφει ο Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας