- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λίμνης Πλαστήρα για τα προβλήματα της ύδρευσης των Τ.Κ. του Δήμου

Για άλλη μια χρονιά η αδυναμία των υφισταμένων δικτύων ύδρευσης στο σύνολο του Δήμου, πριν καλά καλά ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος αποτυπώνεται περίτρανα, με επιπτώσεις πλέον ακόμη και στην ίδια την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Ένα πρόβλημα για το οποίο όλες οι Δημοτικές Αρχές του παρελθόντος και οι «συνεργάτες» της κώφευαν φέτος έχει μεγιστοποιηθεί λόγω και των επιπτώσεων του περασμένου Σεπτέμβρη από τις πλημμύρες του Ιανού. Παρ’όλα αυτά όμως καμία μέριμνα και πρωτοβουλία δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, γιατί πολύ απλά δεν αποτελούν έργα βιτρίνας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλο το Νομό. Αυτό αποτυπώθηκε και από τις απαντήσεις οι οποίες δόθηκαν και στις ερωτήσεις οι οποίες έγιναν από το Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Τοπικές κοινότητες η μία μετά την άλλη έρχονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς ποσότητας νερού, κυρίως λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης στο σύνολο του Δήμου, ενώ τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί της περιοχής με το μεγαλύτερο όγκο αυτών να συγκεντρώνεται στις Τ.Κ. Κρυονερίου, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα και Μοσχάτου, εκεί όπου το αρδευτικό δίκτυο είναι στην ουσία ανύπαρκτο, παρά το γεγονός πως στις περισσότερες περιπτώσεις τα τέλη προς το ΤΟΕΒ πληρώνονται κανονικά από το σύνολο αυτών.

Τελευταία όμως έντονο είναι και το φαινόμενο, εκτός από την έλλειψη επαρκών ποσοτήτων και της ακαταλληλότητας του πόσιμου νερού σε μια σειρά Τ.Κ., όπως το Μοσχάτο κατά το παρελθόν αλλά και πρόσφατα της Πεζούλας και του Κρυονερίου, με προβλήματα ακόμη και στην υγεία των κατοίκων.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Όπως και κατά το παρελθόν, η απάντηση ήταν η τοποθέτηση υδρομέτρων, γεγονός το οποίο προφανώς και δεν έλυσε το πρόβλημα, τώρα επιδίδεται σε ανώνυμες καταγγελίες αλλά και σε συστάσεις για αποφυγή χρήσης του δικτύου ύδρευσης από τους κατοίκους. Πως θα συντηρηθούν όμως οι ίδιοι και τα νοικοκυριά τους μας είπε;

Καλά θα κάνει λοιπόν η Δημοτική Αρχή η ομάδα της οποίας βρίσκεται πάνω από μια δεκαετία στη Διοίκηση του Δήμου να αφήσει τον πόλεμο εντυπώσεων και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την οριστική λύση του ζητήματος ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου αλλά και της προστασίας της υγείας των Δημοτών.

Εδώ και τώρα: