- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Μήδεια θέτει το Νομό Καρδίτσας σε συναγερμό

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Χιόνια αναμένονται και στο Νομό Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα: το Σάββατο θα αρχίσουμε να έχουμε από το πρωί χιονόνερο και ασθενή χιονόπτωση, την Κυριακή θα χιονίζει όλη τη μέρα και το θερμόμετρο θα φθάσει το βράδυ  -8 βαθμούς Κελσίου, τη Δευτέρα θα ξυπνήσουμε με ασθενή χιονόπτωση και εξίσου πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μεν καθαρός αλλά το κρύο θα παραμένει τσουχτερό.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η κακοκαιρία «Μήδεια», όπου θα αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας από το Σάββατο 13/02, φαίνεται να παρουσιάζει αρχικά δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά το διάστημα από το πρωί του Σαββάτου 13/02 έως και την Κυριακή 14/02 με κύρια χαρακτηριστικά:

Η δεύτερη φάση αφορά το διάστημα από Δευτέρα 15/02 έως Τρίτη 16/02, όπου τα φαινόμενα θα αφορούν τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα βόρεια θα επικρατήσει ισχυρός παγετός. Συνοπτικά για τη δεύτερη φάση, τα κύρια χαρακτηριστικά της, θα είναι:

Σε τοπικό επίπεδο όλες οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή, ενώ και οι πολίτες συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Αν μετακινούνται πεζοί :