- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου INNO PROVEMENT στην Ουγγαρία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην εκδήλωση του έργου INNO PROVEMENT (Translating Industry 4.0 to improved SME policy instruments targeting innovation) που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2022. Τη διοργάνωση της διήμερης εκδήλωσης ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών της Ουγγαρίας, ως επικεφαλής εταίρος.

Στο πλαίσιο του έργου INNO PROVEMENT του Προγράμματος Interreg Europe, δημόσιοι φορείς από την Ουγγαρία, Τσεχία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Πολωνία και Φινλανδία συνεργάζονται με στόχο τη διερεύνηση της βελτίωσης των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στοχεύουν στις δραστηριότητες καινοτομίας για την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις που θέτει η νέα βιομηχανική εποχή (Industry 4.0).

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ΜμΕ, η προώθηση της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας, η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η προσαρμογή των επιχειρήσεων στις απαιτήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης αποτελούν βασικές προτεραιότητες και για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εταίρων, μετέφεραν την εμπειρία τους από την εφαρμογή πολιτικών για την προώθηση του Industry 4.0 όπως προέκυψαν από το έργο INNO PROVEMENT, ενώ παράλληλα συζήτησαν για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αυτές προσαρμόζονται στα δεδομένα της νέας βιομηχανικής εποχής. Το έργο INNO PROVEMENT αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάϊο του 2023 με την τελική συνάντηση των εταίρων να πραγματοποιείται στη Λισαβόνα.