- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας (DeLFIGF)

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συνεχίζει να διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, συμμετέχει στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας «Development Law Financial Instrument Guarantee Fund (DeLFIGF)», με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβαση σε δανεισμό των επιλέξιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, παρέχοντας προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγυοδοσίας.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας με την επωνυμία «Development Law Financial Instrument Guarantee Fund (DeLFIGF)» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ανέρχεται σε πόρους ύψους €100 εκατ. και χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός χορήγησης των Δανείων είναι:

Στο πλαίσιο της Εγγύησης μπορεί να ενταχθούν και οι δύο σκοποί χρηματοδότησης με διακριτές συμβάσεις δανείων.

Η διάρκεια δανείων είναι:

Ο Πρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ κ. Λάππας Αναστάσιος δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να παρέχουμε κάθε νέο ευέλικτο και καινοτόμο εργαλείο που δημιουργεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Συνεργαζόμαστε με την ΕΑΤ και στο νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας «DevelopmentLawFinancialInstrumentGuaranteeFund (DeLFIGF)» για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας».