- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Περιοδεία και συναντήσεις με εργαζόμενους πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Καρδίτσας αντιπροσωπεία της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με τον Γιάννη Τσιούτρα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Έκτορα Γάζο μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και την Κλεοπάτρα Ζούκα μέλος της ΤΕ Καρδίτσας. Στην περιοδεία συμμετείχε και η Σταυρούλα Μπούτα εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι έκφρασαν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για την ανεξέλικτη πορεία της πανδημίας και τις συνέπειες που έχει αυτό το γεγονός στο δημόσιο σύστημα υγείας, αν μπορέσει δηλαδή να ανταποκριθεί.

Έκφρασαν ακόμα την αγανάκτηση τους για τα πρωτόκολλα σχετικά με τα τεστ για τον κορονοϊό που εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας και το μπέρδεμα που δημιουργούν με αποτέλεσμα  να αισθάνονται ανασφάλεια.

Φυσικά το θέμα που κυριάρχησε σε όλες τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους ήταν οι τεράστιες ελλείψεις και στο νοσοκομείο Καρδίτσας σε υγειονομικό αλλά και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό. Αυτό θα χειροτερέψει αφού αρκετοί εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα θα συνταξιοδοτηθούν.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με εργαζόμενες στην καθαριότητα με σύμβαση ορισμένου χρόνου- που σχετικά με την επερχόμενη απόλυση τους είχε κάνει επερώτηση το ΚΚΕ πρόσφατα- οι οποίες είπαν ότι είναι σίγουρες ότι μεθοδεύεται η λήξη των συμβάσεων τους και η απόλυση τους, ώστε να αναλάβει την καθαριότητα εργολάβος.

Συνάντηση ακόμα έγινε με την νεφρολόγο, που με αφορμή την μετακίνηση της στο νοσοκομείο της Άμφισσας, έκανε επερώτηση η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην Βουλή. Εξέφρασε την βεβαιότητα της και την αγωνία της ότι οι μετακινήσεις θα συνεχιστούν γιατί οι ελλείψεις είναι μεγάλες και δεν καλύπτονται.

Το συμπέρασμα από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους είναι ότι απαιτείται ένταση των αγώνων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ζήτησαν από το ΚΚΕ, όπως έκανε μέχρι σήμερα και στο νοσοκομείο τους, να συνεχίσει τις διεκδικήσεις για λύση των προβλημάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι στο επίκεντρο πρέπει να είναι η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο νομό μας και φυσικά του νοσοκομείου με προσωπικό και υποδομές.

Το κύριο είναι να δυναμώσει ο αγώνας με συμμετοχή όλων και περισσότερων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι καλέστηκαν  από τα στελέχη του ΚΚΕ να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για «να ανατρέψουμε τις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης που προωθούν για εφαρμογή το νέο ΕΣΥ που θα εμπορευματοποιήσει και θα ιδιωτικοποιήσει ακόμα περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας.»