- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η τοπική μας Εκκλησία προέπεμψε στην αιωνιότητα τη Μεγάλη Ευεργέτιδά της, μακαριστή Αντιγόνη Τσιούτσιου

Η τοπική μας Εκκλησία προέπεμψε στην αιωνιότητα τη Μεγάλη Ευεργέτιδά της, μακαριστή Αντιγόνη Τσιούτσιου. Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου συμπαραστατουμένου υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Η προσφορά της μακαριστής υπήρξε μεγάλη τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ως διδασκάλισσα η προσφορά της στην τοπική κοινωνία υπήρξε θυσιαστική και ολοκληρωτική. Διαπαιδαγώγησε και μόρφωσε προσωπικότητες εκατοντάδων Καρδιτσιωτών, οι οποίοι αργότερα πέτυχαν στους τομείς που δραστηριοποιήθηκαν.

Μέσα από τα άρθρα της στις τοπικές εφημερίδες δίδασκε από τον πλούτο των γνώσεών της αλλά κυρίως από τον πλούτο της καρδιάς της

Διακρίθηκε για τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία της προς τους πάσχοντες συνανθρώπους της.

Τιμήθηκε από την τοπική μας Εκκλησία (Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων) ως Μεγάλη Ευεργέτιδα, αφού ανήγειρε και ευπρέπισε τον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης. Ακόμη, δώρισε νεόδμητη τετραώροφη πολυκατοικία επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18, όπου στεγάζεται το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Πνευματικό Κέντρο κ.ά.

Διέλαμψε με την πίστη της προς άγιο Τριαδικό Θεό και την αγάπη της προς την Εκκλησία.