- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Πότε πρέπει να έχουν άδεια για εξετάσεις ή ενημέρωση οι γιατροί

Με ανακοίνωσή του  Μορφωτικός  Σύλλογος Κοινότητας  στην περιοχή μας εξήγγειλε στο Facebook την έλευση ιατρού ο οποίος θα εξετάζει πολίτες  στην αίθουσα που εδρεύει ο συγκεκριμένος  Σύλλογος. Το συμβάν έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, ενημερώνει ότι οι ιατροί που δεν είναι μέλη του και γενικά οι ιατροί σε πανελλήνιο επίπεδο που επιθυμούν είτε να ενημερώσουν είτε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε νομούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι για την άσκηση της ιατρικής (εκτός βεβαίως των επειγόντων περιστατικών), πρέπει να ενημερώνουν την Υ.ΠΕ ή τον Ιατρικό Σύλλογο της συγκεκριμένης περιοχής, για να τους παρέχεται η συγκεκριμένη άδεια.

Αυτό γίνεται για να ελέγχεται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ο τίτλος της ειδικότητας και οι  δεξιότητες που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος  γιατρός. Δεν αμφισβητούμε κανέναν από τους συναδέλφους μας σε πανελλήνιο επίπεδο, πρέπει όμως να τηρούνται οι συγκεκριμένες διαδικασίες για να προστατεύονται η δημόσια υγεία και τα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων της κάθε περιοχής .

Ο Σύλλογός μας έχει ήδη επικοινωνήσει και προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες  που προβλέπει ο νόμος για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Τέλος επαναλαμβάνουμε  ότι για οποιαδήποτε εκδήλωση που αφορά ιατρικό θέμα  πρέπει να ενημερώνεται είτε η  5η Υ.ΠΕ είτε  ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ο  οποίος  παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων και οι ιατροί μέλη του είναι πάντα στην διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε ενημέρωση που αφορά την ειδικότητά τους.