- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ημερίδα με θέμα τη Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία

Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας και η Ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (THMMY) διοργάνωσαν με επιτυχία διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Σχεδιαστική Σκέψη για την Καινοτομία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022 με τη συμμετοχή περισσότερων των 480 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσηςαπό όλη την Ελλάδα και αντιπροσωπεύει το πνεύμα εξωστρέφειας του ΤΗΜΜΥ. Την εκδήλωση χαιρέτησε και συντόνισε ο κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας.
Η ημερίδα παρουσίασε τη σχεδιαστική σκέψη, μια βαθιά ανθρωποκεντρικήμεθοδολογία που στοχεύει στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων σε δύσκολες προκλήσεις της βιομηχανίας και της κοινωνίας μέσα από την κατανόηση των πραγματικών αναγκών, εμπειριών, και συναισθημάτων των χρηστών. Το ακροατήριο εξοικειώθηκε με τις βασικέςέννοιες της σχεδιαστικής σκέψης. Έλαβε χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή δραστηριοτήτων και εργαλείων της σχεδιαστικής σκέψης στη μάθηση.
Η ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού σχεδίου TEAMSTAR που χρηματοδοτείται απο πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από τη Λετονία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου το μέλος ΕΔΙΠ του τμήματος κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης.