- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ιωάννης Κολοβός: Ακυβέρνητο καράβι φαίνονται να μοιάζουν τα προβλήματα της Τ.Κ. Ραχούλας

Αρχίζω  με τους προβληματισμούς μου με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ελπίζω εν όψει της θερινής περιόδου να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην έχουμε πάλι τις ίδιες ιστορίες και την ταλαιπωρία με την περσινή χρονιά.

Εγώ θα θέσω τους προβληματισμούς μου προς τους υπεύθυνους και ελπίζω να μην είμαι κακός μάντης γεγονότων :

  1. Έγινε καθαρισμός του υδραγωγείου κι αν ναι, πότε, εάν όχι πότε θα γίνει;
  2. Έχει τοποθετηθεί φίλτρο καθαρισμού στο υδραγωγείο, όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ;
  3. Έχει γίνει καθαρισμός και η συντήρηση των υδρομαστεύσεων;
  4. Έχει ελεγχθεί η ποιότητα του νερού από Δημόσια Αρχή;

Αγροτικό δίκτυο:

Το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι πλήρως εγκαταλειμμένο πάνω από 3 με 4 χρόνια.

Αυτή η αρμοδιότητα ενδεχομένως ανήκει σε κάποιον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος μάλλον  υπάρχει, αν υπάρχει δεν τον έχει κανείς στην Ραχούλα, που να είναι άραγε κρυμμένος;

Πότε άραγε επισκεφθεί τα χωριά για να γνωρίσει τα προβλήματα που υπάρχουν;

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν δείχνετε Εσείς το ανάλογο ενδιαφέρον αφού οι συνεργάτες σας δεν καλύπτουν τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα τους;

Ζημιές από Ιανό:

Καταγράφηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι ζημιές στα ιστορικά μνημεία, στις γέφυρες στους δρόμους, στις βρύσες, σε όλο το μήκος και πλάτος της Κοινότητας;

Κάποιοι μιλούσαν και μιλούν για αχαρτογράφιτες  περιοχές, χωρίς ντροπή μειώνοντας την νοημοσύνη των κατοίκων.

Ο οδικός άξονας Ραχούλα – Παλαιοζωγλόπι – Ίταμος είναι κομβικής σημασίας για την μικρή τοπική οικονομία και κοινωνική δραστηριότητα, καθώς οι κάτοικοι πρέπει να μεταβαίνουν στις ιδιοκτησίες τους, στους οικισμούς, να δουν και να μείνουν στα σπίτια τους, να επισκεφτούν και προσκυνήσουν στα τέσσερα εξωκκλήσια,  να καλλιεργήσουν τα αγροκτήματα τους,  να έχουν πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες και γενικά να αναπτύξουν κάθε είδους δραστηριότητα που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή.

Η ίδια εικόνα επικρατεί βέβαια και στο σύνολο του οδικού δικτύου της περιοχής, με φθορές, με παγίδες και η επικινδυνότητα είναι εύκολα αντιληπτή στον καθένα που διέρχεται η επισκέπτεται την περιοχή.

Παιδική χαρά – γήπεδο 5χ5

Η παιδική χαρά και το γήπεδο 5χ5, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον Ιανό είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, μπαζωμένα από τα φέρτα υλικά του κυκλώνα Ιανού, θυμίζοντας εικόνα πολέμου και ερημωμμένης περιοχής.

Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι τα τεράστια προβλήματα που είναι υπαρκτά  δεν ελέγχονται και δεν αντιμετωπίζονται από την τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, με τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση και μην εμπιστεύονται πλέον κανένα.

Το κόστος μετακυλείται στην Κυβέρνηση και στο κεντρικό Κράτος.

Για την αδιαφορία αυτή, έχω την άποψη ότι θα πρέπει να επέμβουν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα.

Μην ξεχνάτε Κύριοι ότι τα λάθη και οι παραλείψεις δεν συγχωρούνται, αλλά τιμωρούνται.

Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτω και φωτογραφικό υλικό που αφορά την Κοινότητα Ραχούλας.

 

Γράφει ο Ιωάννης Λ. Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας