- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ιστορική και χαρμόσυνος η πανήγυρις, επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού

Η Ιερά Μητρόπολή μας καυχάται για τα πολλά Προσκυνήματα, τις πολλές Ιερές Μονές, τους τόπους προσευχής εις τους οποίους προσέρχονται οι Χριστιανοί μας για να δοξολογήσουν το Πανάγιον Όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και να λάβουν την χάρη της Παναγίας και των Αγίων μας.

Ένας τέτοιος τόπος ιερός είναι και η σεβασμία Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής, η οποία κατείχε ως ιερό σέβασμά της την ιστορική και θαυματουργό Εικόνα της «Παναγίας Πελεκητής». Δυστυχώς όμως χέρια αισχρά και βέβηλα έκλεψαν το Ιερό αυτό Σέβασμα και στέρησαν την παρουσία του από τους πιστούς χριστιανούς.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο με πρωτοστάτη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής με κόπους και βασάνους και θυσίες πολλές κατάφερε με την χάρη της Παναγίας μας και την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου να αποκτήσει πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος για να προσκυνείται η Παναγία μας και να δοξολογείται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Το εσωτρικό της Ιεράς Εικόνος αγιογραφήθηκε από τον γνωστό αγιογράφο Ιερομόναχο Λουκά Ξενοφωντινό.

Το εξωτερικό περίβλημα φιλοτεχνήθηκε από τον ασημουργό κ. Χαράλαμπο Καμπανόπουλο και τους συνεργάτες του.

Πράγματι, ιστορική και χαρμόσυνος η χθεσινή ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, για την Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κόμισε και εγκατέστησε πιστό αντίγραφο της κλαπείσας ιεράς εικόνος της Παναγίας προ της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, κατά την οποία πανηγυρίζει το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως τέλεσε την μοναχική κουρά του Δοκίμου της Ιεράς Μονής κ. Παναγιώτου Μπαρούτα εξ Αργυρίου Βραγκιανών, στον οποίον έδωσε το όνομα Δαμιανός. Το όνομα στον νέο Μοναχό δόθηκε προς τιμήν του κτίτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εκ Μυριχόβου.

Κατά την Υποδοχή, την ακολουθία του Εσπερινού και την Μοναχική Κουρά μετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ο παναγιόφιλος λαός του Θεού.