Ειδήσεις

Kάλεσμα σε Γενική Συνέλευση της Κίνησης Πολιτών Καρδίτσας


Κάποτε λέγαμε ότι το Σεπτέμβρη ανοίγουν τα σχολεία. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, με την κοινωνική βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλει κυβερνήσεις, Ε.Ε. και κεφάλαιο, δίπλα στα σχολεία πρέπει να προσθέσουμε ότι ανοίγουν και τα ειρηνοδικεία. Για χιλιάδες οικογένειες σήμερα, δίπλα στο ερώτημα αν το παιδί τους θα ‘χει ή όχι δάσκαλο και γενικά εκπαιδευτικούς στο σχολείο του, στο άγχος πώς θα αγοράσουν τα σχολικά και θα ανταπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτεί η (δωρεάν…) μόρφωση των παιδιών τους, προστέθηκε και ο φόβος της αρπαγής του σπιτιού της οικογένειας από τράπεζες κι άλλα αρπακτικά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός υπηρέτης των εντολών Ε.Ε., τραπεζιτών και γενικά του μεγάλου κεφαλαίου, φροντίζει να κάνει πολύ πιο εύκολη και συμφέρουσα για τους τελευταίους αυτή τη διαδικασία. Με το 4ο μνημόνιο, το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τη σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε κατακαλόκαιρο ο υπουργός «Δικαιοσύνης» Στ. Κοντονής, επιδιώκουν να εφαρμόσουν την παγκόσμια πρωτοτυπία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Πιστεύουν ότι έτσι θα ξεπεράσουν και το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, αυτό το ποτάμι που ένα χρόνο τώρα όλο φουσκώνει και βάζοντας φραγμό στην πραγματοποίηση των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, έστειλε στα αζήτητα την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

«Κοιμούνται κι ονειρεύονται», λέει ο λαός κι εμείς θα τον επιβεβαιώσουμε!

Πιο δυνατοί μετά την πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τη συνέλευση του κινήματος στις 31 Αυγούστου, έχοντας κάνει τα πρώτα βήματα του πολυπόθητου πανελλαδικού συντονισμού, στις 6 του Σεπτέμβρη (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟ 13/9) και κάθε Τετάρτη στις 3.30 μ.μ. θα είμαστε στο Ειρηνοδικείο (και όπου αλλού χρειαστεί), σε κάθε σχέδιό τους να κάνουμε χαλάστρα!

Η δύναμή μας είναι στη μαζική συμμετοχή, με αγωνιστικές διαθέσεις, στον ανυποχώρητο αγώνα για το δίκιο μας, για το όνειρο που κλέβουν από μας και τα παιδιά μας!

Την πρώτη Τετάρτη του Σεπτέμβρη λοιπόν (πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, να προλάβουν όλα να τ’ αρπάξουν…) ξεκινούν και πάλι, μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι πλειστηριασμοί. 214 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ, ας επωφεληθούμε λοιπόν για να κάνουμε «γενική συνέλευση»,  την Τετάρτη 6/9 στις 7 μ.μ. στο Παυσίλυπο, να σχεδιάσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα και να ενημερωθούμε από την πανελλήνια συνάντηση του κινήματος.

Ο δρόμος για να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς κι όλα τα δεινά που κυβέρνηση κι Ε.Ε., φέρνουν στη ζωή μας είναι ανοιχτός, δεν πάει πίσω, είναι μονόδρομος!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους και κάθε εργατική, τοπική, κοινωνική συλλογικότητα της πόλης που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση να τον βαδίσουμε μαζί!

Καλούμε όλους αυτούς που η κρίση πρώτους έχει χτυπήσει και σήμερα βγαίνει το σπίτι τους σε πλειστηριασμό ή τους κόβουν ρεύμα, νερό ή αέριο, να συστρατευθούν μαζί μας. Καιρός ο φόβος κι η «ντροπή» να δώσουν τη θέση τους στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Πανήγυρις στην Ιερά Μονή Κορώνης
Επόμενο άρθρο Η ΕΝΠΕ για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ