- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κ. Τσιάρας: 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, είναι η στιγμή που πρέπει να εκπέμψουμε μήνυμα ενότητας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, κήρυξε την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που διεξήχθη στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Τσιάρας, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, είναι πλέον γεγονός. Στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, στο μοναδικό αυτό ιστορικό μνημείο του νομού, λαμβάνει χώρα ένας κορυφαίος χορωδιακός θεσμός, που προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Τέχνη, στη Μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι πραγματικά μια σπουδαία μέρα, όχι γιατί συνδυάζεται ουσιαστικά με την έναρξη των συναυλιών, μετά την επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, που για μεγάλο διάστημα ήμασταν αναγκασμένοι να ζήσουμε διαφορετικά, αλλά γιατί καταφέρνουμε ως τοπική κοινωνία, να υποστηρίζουμε με δύναμη και ένταση πολιτιστικά γεγονότα που κρατάνε τον τόπο μας, την Καρδίτσα, στην πρώτη γραμμή.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις που όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταφέρει να κατατάξουν τον τόπο μας, σε μια από τις πλέον υψηλές θέσεις, σε ότι αφορά την πολιτιστική δραστηριότητα.

Φέτος, το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιο Καραϊσκάκη που αγωνίστηκε για την ελευθερία μας.

Και τώρα, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, είναι η στιγμή που πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ενότητας προς πάσα κατεύθυνση.

Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και είμαστε στην έξοδο. Γι΄ αυτό πρέπει όλοι μας, να κρατήσουμε την ενότητα, ως ένα βασικό στοιχείο της κοινωνίας και του έθνους μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις οποιοδήποτε δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στέλνοντας το σταθερό μήνυμα που εξέπεμψε η επανάσταση του 1821.

Ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιστέκεται, ότι η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται μπροστά σε κάθε εξέλιξη και μπορεί να αποδεικνύει με το δικό της τρόπο, τη δύναμη του έθνους.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.