- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κ. Τσιάρας: Ολοκληρώνεται ο δρόμος Παλιούρι – Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου Προδρόμου

Συμπληρωματικό ποσό, ύψους 176.632,94 ευρώ εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δρόμος Παλιούρι – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Είχε προηγηθεί στα μέσα Δεκέμβρη, συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, στην οποία παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Το ποσό που εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα δοθεί στο Δήμο Καρδίτσας, για να καλύψει τη δαπάνη της συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών του έργου.

Με την ολοκλήρωσή της κατασκευής του δρόμου, θα βελτιωθεί η πρόσβαση των πολιτών και προσκυνητών στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή ενός από τα σημαντικότερα Βυζαντινά Μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για την οριστική επίλυση του ζητήματος, λέγοντας τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων του Παλιουρίου και φορέων, για την  κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στο Ιερό Προσκύνημα του χωριού.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή για την εξαιρετική συνεργασία μας και τη συμβολή του, ώστε να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή μας».