- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης εμπόρων Καρδίτσας

Τα κέρδη των εταιρειών φέρνουν τραγωδίες. Ασφαλείς, Δημόσιες, Φθηνές Συγκοινωνίες. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας 12:00- 14:00 και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για κλείσιμο των μαγαζιών την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης, παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία Εμπορίου Θεσσαλίας έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για δίωρο κλείσιμο. Μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στην Ομοσπονδία ψήφισε υπέρ του δίωρου κλεισίματος αλλά εδώ είναι αρνητικός στο κλείσιμο.

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζομένων, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης.

Η οργή γίνεται αγώνας! Δεν είναι η ώρα της σιωπής!

Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού.

Την Πέμπτη αφήνουμε την δουλειά και κατεβαίνουμε στο δρόμο: Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε. Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί. Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό οι σιδηροδρομικοί προειδοποιούσαν ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Αυτές είναι οι “απελευθερωμένες” συγκοινωνίες, στο βωμό του κέρδους των “λίγων”, θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των «πολλών».

Αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους που εκσυγχρονίζει την φορολογική πολιτική και τους πλειστηριασμούς online, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές και όλα τα αναγκαία κοινωνικά δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας, η προστασία από φυσικές καταστροφές. Το είδαμε και στην πόλη μας με τις πλημμύρες του Ιανού, που ήμασταν απροστάτευτοι λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων που μετά από 2 χρόνια δεν έχουν προχωρήσει ακόμα και κάθε φορά που βρέχει είμαστε με το άγχος μην ξαναπλημμυρίσουμε και ξαναχάσουμε το βιος μας. Η δράση καθενός από μας να γίνει εμπόδιο στην εγκληματική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.