- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα γυναικών για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου τιμούν και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, γιατί σήμερα μπορούμε όλες να έχουμε:

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

Καθημερινά βιώνουμε τα δύο εναλλασσόμενα πρόσωπα της σύγχρονης βαρβαρότητας: Πότε της  «ειρήνης με το πιστόλι στο κρόταφο», που μας καταδικάζει στην ανασφάλεια, στη φτώχεια, στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, στην ακρίβεια, και πότε της βαρβαρότητας του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς.

Εδώ και χρόνια, οι κυβερνήσεις ξοδεύουν δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και χαρίζουν φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και επιχειρηματικούς ομίλους.

Σ’ εμάς φορτώνουν τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος και μια ατέλειωτη αλυσίδα φόρων για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Οι αυξήσεις- κοροϊδία της κυβέρνησης στον κατώτατο μισθό δεν μπορεί να αναχαιτίσει τον κατήφορο στο εργατικό, λαϊκό εισόδημα, ιδιαίτερα των γυναικών που είναι πρωταθλήτριες στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που παλεύουν να επικρατήσουν στους οικονομικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, για το ξαναμοίρασμα πλουτοπαραγωγικών πηγών και σφαιρών επιρροής.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό ανάμεσα σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ από τη μια και τη Ρωσία από την άλλη στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Δεν αποδεχόμαστε εμείς οι γυναίκες να γίνουμε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια, όπως μας καλούν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις στο όνομα της “ισότητας των φύλων”, που παρουσιάζονται ως “εγγυητές” της ασφάλειας, της “προστασίας των δικαιωμάτων”, ειδικά των γυναικών και των παιδιών.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για τη χειραφέτηση των λαών ώστε να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες στην Ουκρανία, που μετά την επέμβαση της Ρωσίας βιώνουν την κόλαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις. Κοινός είναι και ο αντίπαλος: η εκμεταλλευτική κοινωνία.

Αυτό είναι το διεθνιστικό μήνυμα της 1ης Μάη

Κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια σ’ αυτούς που τον γεννούν, σ’ αυτούς που τον σπέρνουν!

Πορευόμαστε μαζί στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της μητρότητας, τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στους άδικους πολέμους.

Έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων, μείωσης τους σταθερού ημερήσιου χρόνου – όχι αλυσίδες για τη διεύρυνση της σύγχρονης σκλαβιάς και την ένταση της εκμετάλλευσης.

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για:

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Κυριακή, 1η Μάη στις 10.30 πμ, στην Κεντρική πλατεία, μαζί με Σωματεία και φορείς.