- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο

Το δημόσιο Σύστημα Υγείας στενάζει για άλλη μία φορά κάτω από την επέλαση της πανδημίας, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που έχει αφήσει αποσαθρωμένες τις δημόσιες μονάδες υγείας και ανυπεράσπιστο το λαό για την υγεία και τη ζωή του. Aν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται έως τώρα, το 4ο επιδημικό κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και 2ο μαζί.

Στο νοσοκομείο η ΜΕΘ-COVID έφτασε στην πληρότητά της μέσα στο πρώτο 24ωρο. Η ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά, οδηγεί συνανθρώπους μας να παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός των κατάλληλων χώρων για θεραπεία. Η μεταφορά και η μείωση των κλινών της «γενικής» ΜΕΘκαι της μονάδας στεφανιαίων γίνεται με το ανεπαρκές αριθμητικά,εξαντλημένο σωματικά και ψυχικά προσωπικό που εδώ και ενάμιση χρόνο δίνει μάχη με την πανδημία και με τις ελλείψεις ταυτόχρονα.

Το νοσοκομείο, με δύο κλινικές COVID, έχει ξεπεράσει κάθε όριο νοσηλευόμενων, με ορατό τον κίνδυνο ενός νέου Lockdown στο σύστημα παροχής οξυγόνου. Η παθολογική κλινική λειτουργεί με ελάχιστουςπαθολόγους και η διοίκηση πριν ένα χρόνο, εν μέσω του δεύτερου φονικού κύματος της πανδημίας, εισηγήθηκε στο υπουργείο τη μείωση 2 θέσεων παθολόγων.

Τα εργαστήρια λειτουργούν μόνο με υπερεφημέρευση και μετακινήσεις από ΚΥ και άλλους νομούς ενώ στενάζουν κάτω από τις ελλείψεις γιατρών που έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. Με εντολή της διοίκησης τα χειρουργεία και τα τακτικά ραντεβού μειώθηκαν ξανά και ενώ πολλοί ασθενείς έχουν ήδη είτε επιβαρυνθεί είτε καθυστερήσει στην παρακολούθηση και στη θεραπεία τους.

Τα Κέντρα Υγείας παραπαίουν εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που έχουν εκχωρήσει την ΠΦΥ σχεδόν αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Οι ελλείψεις γιατρών ξεπερνούν το 75%, ενώ για άλλη μία φορά προσωπικό μετακινείται στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να διενεργηθεί ούτε μία απλής ακτινογραφία στην εφημερίακαι η παντελής απουσία εργαστηρίωνοδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση του νοσοκομείου. Ακόμα και η συνταγογράφηση γίνεται στην εξώπορτα. Το πρόγραμμα εμβολιασμών κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα.

Πάνω από 50 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω του απαράδεκτου μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των αναστολών εργασίας. Η κυβέρνηση στερεί από το σύστημα υγείας ένα σημαντικό κομμάτι δυναμικού με εμπειρία και μετατρέπει το εμβόλιο από όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο εκβιασμού και  μέσο συγκάλυψης των ευθυνών της.

Η διάθεση κλινών για COVIDαπό ιδιωτική κλινική στο νομό θα φορτωθεί στους εκεί εργαζόμενους που δεν επαρκούν και συνθλίβονται κάτω από ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς.Την ίδια ώρα στους μεγαλοκλινικάρχες μοιράζονται παχυλές αποζημιώσεις. Η πλειοψηφία των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλία παραμένουν έξω από τη μάχη ενάντια στην πανδημία και συνεχίζουν την αφαίμαξη κερδών από τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κυβέρνηση και το κράτος βάζουν την υγεία και τις ζωές μας στη ζυγαριά του κόστους οφέλους και προωθούν το σχέδιο για το «Νέο ΕΣΥ» που θα φέρει νέες ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών και νοσοκομείων, εργολάβους που θα αποκομίζουν κέρδη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: