- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Καρδίτσας για συμμετοχή σε διαμαρτυρία

Συνάδελφοι, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Καρδίτσας καλεί τα σωματεία, τους φορείς και του συναδέρφους επαγγελματίες της πόλης μας στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 31/03/2021 στις 10:00 πμ στην ΔOY Καρδίτσας.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, στους ήδη χιλιάδες νεκρούς, προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά, οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο Τα αλλεπάλληλα Lockdown δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά έκφραση των αδιεξόδων της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εκδηλώνεται και στην οικονομία και τη Δημόσια Υγεία.

Ποιος λέει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στους κινδύνους για την υγεία τους και τον αργό θάνατο από την οικονομική ασφυξία. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, είναι που θέτει ένα τέτοιο αισχρό δίλημμα και όχι η πανδημία.

Ως ΕΔΩ! Δεν μένουμε άλλο σιωπηλοί, η υπομονή μας εξαντλήθηκε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος!

Αρκούν όμως τα μέτρα υποτίθεται «στήριξης» που παίρνει η κυβέρνηση; Είναι λύση  Τα μισοδανεικά των επιστρεπτέων προκαταβολών, τα δάνεια , και η αποπληρωμή  των χρεών στο διηνεκές ; Γιατί η κυβέρνηση διαφυλάττει σαν «κόρη οφθαλμού» την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, και όλη την αντιλαϊκή φορολογία που αφήσαν ανέγγιχτη τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια; Και τελικά, ποιος διογκώνει τα χρέη, ο κορονοϊός ή η βάρβαρη φορολογία; Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, κάθε μέρα αγωνιούμε για το πως θα ζήσει η οικογένεια μας αλλα και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρηση μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεσα μετρά στήριξης  για την κάλυψη των εισοδημάτων που έχουν χαθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέτρα για την επόμενη μεριά της πανδημίας.

Τα ευχολόγια της κυβέρνησης για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα είναι λόγια κάλπικα. Αλήθεια, πως θα μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που θα ενταθεί; Πως θα ξεχρεώσει όλα αυτά που φορτώθηκε τους τελευταίους μήνες; Τι θα γίνει όταν  κυβέρνηση και ΕΕ επαναφέρουν τον πολυχρησιμοποιημένο μπαμπούλα του κρατικού χρέους που εκτροχιάστηκε και πρέπει να συμμαζευτεί; Ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση μας περιμένει στην γωνία το ίδιο και οι κατασχέσεις. Γι αυτό και σήμερα εντείνει την καταστολή και συκοφαντεί τους αγώνες, ώστε να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό που παλεύει για τις ανάγκες του.

Έχουμε πια πείρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας, εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, η νέα κρίση που τσακίζει της ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους! ενωμένοι στην συλλογική πάλη και δράση, οι βιοπαλαιστές  αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ βροντοφωνάξουμε:

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας: