- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα!! Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό!!

Ο Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες  γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή»  και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ), συμμετέχουμε και καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νομού να πάρουν μέρος μαζικά στην σύσκεψη, το Σάββατο 30/7, στις 12:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου.

Με ευθύνη αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έφτασε και στην περιοχή μας η περιβόητη «πράσινη» ανάπτυξη που όπως κι αν την ονομάσουν, μόνο στόχο έχει τα κέρδη των πολυεθνικών, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες στο περιβάλλον ή την ποιότητα της ζωής των λαών.

Η πολιτική αυτή μας βρίσκει απέναντί τους.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αιφνιδιαστική μεταφορά υλικού ανεμογεννητριών στην περιοχή του Τυμπάνου αποκαλύπτονται τα σχέδια να προχωρήσει γοργά η «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση, μια μετάβαση που την πληρώνει ακριβά και θα συνεχίσει να πληρώνει ο λαός μας μέσα από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος . Ενώ από τη μία καλούν το λαό μας για τον χειμώνα που έρχεται να τη βγάλει με δελτία ρεύματος, από την άλλη θησαυρίζουν μονοπωλιακοί όμιλοι με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Για μία ακόμη φορά φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η πολιτική προστασία καιτο «επιτελικό» κράτος είναι ανύπαρκτα, με τις πυρκαγιές να απειλούν ανθρώπινες ζωές, τεράστιες δασικές εκτάσεις και σπίτια. Την απουσία αυτή βιώσαμε και στην περιοχή μας με τον ΙΑΝΟ που άφησε πίσω του νεκρούς και καταστροφές σε όλο το νομό, με πιο χαρακτηριστικό το ΚΥ στο Μουζάκι που ακόμα δεν έχει επισκευαστεί.

Καλούμε τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και κατοίκους να στηρίξουν τις μαζικές κινητοποιήσεις.