- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΚΚΕ Καρδίτσας: Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου

Η Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι αγώνες τους αναδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως κόστος. Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις οδηγεί αναπόφευκτα στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και κατάλληλων υποδομών. Είναι η ίδια συνταγή που εφαρμόστηκε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας από όλα τα καπιταλιστικά κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλο τον κόσμο και αποκάλυψε τα σαθρά θεμέλια των ιδιωτικοποιημένων συστημάτων υγείας. Διαχρονικά η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, βάζει σε καθημερινούς κίνδυνους την υγεία και την ζωή του λαού μας.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη τόσο απέναντι στην πανδημία και τις άλλες ασθένειες, όσο και απέναντι στην τραγική κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας.

Ειδικά για το ακτινολογικό τμήμα του ΓΝΚ έχουμε καταθέσει πρόσφατα 2 ερωτήσεις στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και περιμένουμε τις απαντήσεις.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που εργάζονται στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας της Καρδίτσας και σε κάθε χώρο, είναι μπροστά στον αγώνα της αποκάλυψης και της διεκδίκησης μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, μέσα από τα σωματεία τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς το ακτινολογικό τμήμα και αντίστοιχα όλο το νοσοκομείο με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί. Να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.