- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΚΚΕ μ-λ: Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων! Να αθωωθούν οι αγωνιστές!

Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη ποινικοποίηση της πολιτικής-συνδικαλιστικής δράσης με τις δίκες και τις διώξεις που στήνονται ενάντια σε αγωνιστές για τη συμμετοχή τους σε αγώνες και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχή μας.

Την Τρίτη 7 Δεκέμβρη στα δικαστήρια Καρδίτσας σέρνονται σε δίκη 4 αγωνιστές επειδή τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχαν σε κινητοποίηση που έγινε έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, ενάντια στη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», στη λεηλασία της φύσης, στην ενεργειακή εξάρτηση, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στην ενεργειακή φτώχεια που αυτή φέρνει για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Την ίδια μέρα, επίσης στα δικαστήρια Καρδίτσας δικάζονται 3 αγωνιστές αγρότες, ο πρόεδρος και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, πολιτική που μειώνει το αγροτικό εισόδημα, φτωχοποιεί τον αγροτόκοσμο και οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη φτωχομεσαία αγροτιά.

Οι δίκες αυτές δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι κρίκοι μόνο σε μια μακριά αλυσίδα δικών, διώξεων, τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια σε αγωνιστές του εργατικού, αγροτικού, λαϊκού κινήματος. Έχουν στόχο το χτύπημα-περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και

δικαιωμάτων, την ένταση του κρατικού αυταρχισμού, τη ποινικοποίηση της πολιτικής-συνδικαλιστικής δράσης, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής της χώρας. Αυτή η πολιτική διώξεων, απαγορεύσεων και καταστολής δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους αλλά έχει στόχο συνολικά το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την γενικότερη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους αγωνιστές.

Μαζικά, συλλογικά, αγωνιστικά υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Όλοι τη Τρίτη 7 Δεκέμβρη – 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια

Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία, την πολιτική δράση.

Για να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές, να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία για την συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.