- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών: Η αξιολόγηση – διάλυση του δημόσιου σχολείου δε θα περάσει

 Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών μας σε ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σχολείο, απέναντι στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η οποία με τον αυταρχισμό και την καταστολή το υπονομεύει.

Οι εκπαιδευτικοί της τάξης κρατάμε όρθιο το δημόσιο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω μνημονίων, φτώχειας, πανδημίας, καταστροφών. Η απάντηση στα προβλήματα από την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο αυταρχισμός, οι προσφυγές στα δικαστήρια και οι εκβιασμοί!

Απέναντι στο σχολείο της αγοράς, της ταξικής επιλογής και του ανταγωνισμού, της, δήθεν, αξιολογικής ιεραρχίας και των ατομικών «λύσεων», αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική Ελευθερία στη τάξη και στην πράξη για Δημοκρατία στο σχολείο ενάντια στη διάλυσή του.

Μετά την κήρυξη απεργίας αποχής από τη διαδικασία των «μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών και της ατομικής αξιολόγησης» το ΥΠΑΙΘ όντας σε πανικό σέρνει τους εκπαιδευτικούς ξανά στα δικαστήρια. Ο λόγος; Η εκπαιδευτική κοινότητα γύρισε περιφρονητικά την πλάτη στους θεσμούς αυτούς που καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο, τη δημοκρατική του λειτουργία, τον σύλλογο διδασκόντων και κυρίως εμπεδώνουν κλίμα φόβου και υποταγής στις αντιεκπαιδευτικές επιδιώξεις κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ. Η Κεραμέως επέλεξε τον μόνο δρόμο που ακολουθεί εδώ και τρία χρόνια. Τον αυταρχισμό, την καταστολή, τον ολοκληρωτισμό. Ακολουθεί τα βήματα όλων των υπουργών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με απεργίες όπως της COSCO, της Μαλαματίνα, της ΠΕΝΕΝ, των συγκοινωνιών και δεκάδων άλλων που βγαίνουν παράνομες με το πλαίσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη. Γι’ αυτό μας έστειλε εξώδικο στις 22/9 στις 11:30μμ με εκδίκαση (άκουσον-άκουσον) στις 13:00 της ίδιας μέρας. Το δικαστήριο (προς έκπληξη των δικηγόρων του Υπουργείου) δέχτηκε το αίτημα της ΔΟΕ για αναβολή και καθόρισε νέα δικάσιμο για τη Δευτέρα 26/9 στις 13:15.

Δεν μας μένει άλλος δρόμος απ’ το ν’ απαντήσουμε αγωνιστικά σηκώνοντας το γάντι της πρόκλησης αυτών που μας καλούν να «προσαρμοστούμε» στη διάλυση της ζωής μας, σε μια περίοδο ακρίβειας, ενεργειακής κρίσης, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, αυταρχισμού και καταστολής.

Δε θα γίνουμε γρανάζι στα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! Εμείς θα συνεχίσουμε όσες αυταρχικές αποφάσεις και απαγορεύσεις κι αν μεθοδεύσουν τα κυβερνητικά επιτελεία!

Υπενθυμίζουμε ότι η Απεργία αποχή της ΔΟΕ είναι σε πλήρη ισχύ. Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία. Υπογράφουμε ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ τη δήλωση Απεργίας-Αποχής της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση.

Για να μπορέσουμε να ανασάνουμε!

Η αξιολόγηση – διάλυση του δημόσιου σχολείου δε θα περάσει!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και ενωμένοι μέχρι τη νίκη!

 

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας