- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας: Και το συνδικάτο που είναι;

Το Υπουργείο Παιδείας μετά τις δυο συντριπτικές ήττες που υπέστη, τον Νοέμβριο του 2020 με την αποχή από τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και την επιτυχία της «απεργίας αποχής» τη σχολική χρονιά 2020-21 πέρασε στην αντεπίθεση νομοθετώντας εκ νέου για να ποινικοποιήσει την αντίσταση και τους αγώνες των εκπαιδευτικών συνεπικουρούμενο από τον περιβόητο νόμο «Χατζηδάκη». Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών, παρά τις απειλές του σημερινού ΓΓ του υπουργείου ο οποίος είναι πρώην(;) στέλεχος της ΔΑΚΕ,  ανάγκασε την κυβέρνηση της ΝΔ να καταφύγει στα δικαστήρια τα οποία με αμφισβητούμενες νομικά αποφάσεις κήρυξαν την απεργία-αποχή παράνομη. Ακολούθησε ένα όργιο απειλών και παραπληροφόρησης που ενορχηστρώθηκε από το Υπουργείο και εκτελέστηκε από στελέχη εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας.

Η απάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ ήταν η κατάθεση ενιαίων κειμένων και παράλληλα ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων και της κοινωνίας για το ότι στόχος της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η διάλυση του Δημόσιου Σχολείου μέσα από την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Παρά το ότι θεωρούσαμε πως έπρεπε να προχωρήσουμε σε επαναπροκήρυξη της «απεργίας-αποχής», και τοπικά αλλά και σε επίπεδο ΔΟΕ, με όλες μας τις δυνάμεις υπερασπιστήκαμε στους συλλόγους διδασκόντων τα ενιαία κείμενα. Δυστυχώς σε αυτή τη μάχη η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου μας επέλεξε … να απουσιάσει.  Σε όλες μα στις προτάσεις στο ΔΣ βρίσκαμε ένα τείχος από ψήφους και δικαιολογίες με αποτέλεσμα να είμαστε από τους συλλόγους που:

 Κερασάκι στην τούρτα της αδράνειας αποτελεί η άρνηση της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές στο σύλλογό μας όταν όλοι οι σύλλογοι (και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας) κάνουν,  όταν οι ίδιοι στους κομματικούς τους φορείς έχουν διεξάγει (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ/άγνωστο ΑΦΜ) ή και ζητούν στα εσωκομματικά τους.

ΙΣΩΣ φοβούνται: μήπως χάσουν ψήφους ως παρατάξεις, μήπως δεν επανεκλεγούν οι ίδιοι, μήπως … δεν μπορούμε να μαντέψουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως μετά την αποχώρηση του Γραμματέα (μετά από συνταξιοδότηση το καλοκαίρι παραιτήθηκε τον Οκτώβριο!!!) έχουμε  δύο μέλη του Δ.Σ. που έχουν «προτεραιότητα» τα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα, με συνέπεια να έχουν οδηγήσει σε παράλυση το  ΔΣ και το σύλλογο. 

Ως Κοινη Δραση τους υποσχόμαστε πως δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τον Σύλλογο. Όπως κάναμε στο παρελθόν έτσι και τώρα θα πάρουμε όλες τις ενωτικές πρωτοβουλίες για να ζωντανέψει ο σύλλογός μας και να ξαναγίνει κύτταρο αλληλεγγύης και αγώνα.