- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κοινοτικά Φαρμακεία Πρώτων Βοηθειών σε όλα τα χωριά του Δήμου Αργιθέας

Ο Δήμος Αργιθέας προχώρησε στην παροχή 20 Κοινοτικών Φαρμακείων Πρώτων Βοηθειών σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες και των τριών δημοτικών ενοτήτων, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια μέσων πρώτων βοηθειών σε ολόκληρη τη γεωγραφική έκταση της ορεινής περιοχής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κάθε Κοινοτικό Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών (το οποίο εμπεριέχει πλήρες φαρμακευτικό υλικό όπως αναγράφεται αναλυτικά στον επισυναπτόμενο πίνακα) θα παραδοθεί σε όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου εν συνεχεία να ακολουθήσει η τοποθέτηση ανά χωριό σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο.

Η πρώτη παράδοση έγινε συμβολικά από το Δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου στον Πρόεδρο της Τ. Κ. Καλής Κώμης Στέλιο Αναστασίου.

Θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες.

Να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο και να συμπληρώσει παλαιότερες ενέργειες του Δήμου Αργιθέας στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας αλλά και της πρωτοβάθμιας υγείας όπως είναι ενδεικτικά η προσφορά 3 απινιδωτών και 5 καρδιογράφων στα Π.Ι. της περιοχής μας, η διάθεση οξύμετρων, αντισηπτικών και μέσων ατομικής προστασίας στις μόνιμες οικογένειες, η διανομή τροφίμων από δωρεές και από ιδίους πόρους, η εξασφάλιση κινητής μονάδας για τους εμβολιασμούς, η μετακίνηση πολλών συμπολιτών μας στα πλησιέστερα εμβολιαστικά κέντρα κ.ά.