- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κορονοϊός στην Καρδίτσα: Η Δημοτική αρχή εξακολουθεί να παρακολουθεί αδρανής τις απώλειες ζωών συμπολιτών μας

Πριν σχεδόν ένα μήνα μη αντέχοντας άλλο την αδράνεια της Δημοτικής αρχής ζητήσαμε από τη  Δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες για την μείωση των επιπτώσεων στους συμπολίτες μας. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις, ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο για να εμπλουτιστούν αυτές και κυρίως θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της Δημοτικής αρχής ώστε όλοι από κοινού , σαν μια γροθιά,  να βοηθήσουμε στη μείωση της διάδοσης του θανατηφόρου ιού.

Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν πήρε καμία πρωτοβουλία. Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος ένιψε για μια ακόμη φορά τας χείρας του.

«Εγώ είμαι δάσκαλος, δεν είμαι γιατρός, δεν μπορώ να το υποστηρίξω», είπε.

Κύριε Τσιάκο, θυμηθείτε ότι είστε δήμαρχος. Οι γιατροί και οι ειδικοί εισηγούνται και ο δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίζουν.

Είναι δυνατόν ο Νομός μας παρότι είναι σχετικά μικρός να είναι στις πρώτες θέσεις απωλειών ανθρώπινων ζωών και μείς να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου;

Μέχρι πριν 15 μέρες στο Νομό μας είχαν χάσει τη ζωή τους 331 κάτοικοι του Νομού μας. Σήμερα είναι περισσότεροι, αφού ο χορός των θανάτων συνεχίζεται αμείωτος.

Δεν μπορεί και δεν μας πρέπει να στεκόμαστε αδρανείς φοβούμενοι είτε την όποια κούραση και οργάνωση χρειάζονται αυτές οι πρωτοβουλίες, ούτε να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και να κρυβόμαστε.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχετε βοηθήσει στη μείωση της διάδοσης του ιού, αλλά μέσω της εμπέδωσης ενός κλίματος ασυδοσίας στη διάρκεια της θητείας σας λειτουργείτε ως καταλύτης για την αύξηση των θυμάτων.

Αν δεν μπορείτε παραιτηθείτε. Υπάρχουν εκτός από μας και  στο συνδυασμό σας συνάδελφοι που θέλουν  και μπορούν να βοηθήσουν.

 

Για την Μείζονα Αντιπολίτευση, o επικεφαλής Γιάννης Σβάρνας