- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κορωνοϊός: Στο πορτοκαλί παραμένει όλη η Θεσσαλία

Σταθερή παραμένει η πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, όσον αφορά στα κρούσματα και στον δείκτη θετικότητας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (14-27 Μαΐου) που αφορούν στον δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας (όπως και η Θεσσαλία) είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».

Παραμένει στο πορτοκαλί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Στη χώρα μας παρουσιάζεται βελτιωμένη και η επιδημιολογική εικόνα σε αρκετές περιοχές -με κίτρινη απόχρωση-, ωστόσο ακόμη το μεγαλύτερο μέρος είναι βαμμένο με πορτοκαλί χρώμα.

Πάντως όπως φαίνεται και από τον χάρτη αρκετές γειτονικές χώρες έχουν καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση –κίτρινο χρώμα- με εξαίρεση ένα μέρος της Ιταλίας, της κεντρικής Ευρώπης και ανατολικής Ευρώπης.

Ο δείκτης θετικότητας συνεχίζει να είναι μικρότερος του 4%

Τα δεδομένα είναι καλύτερα όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, καθώς στον χάρτη που δημοσιεύεται από το ECDC κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), έως την Τρίτη, η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4% και βάφεται με πράσινο χρώμα.

Τέλος, αναφορικά με τον αριθμό των τεστ κοροναϊού που γίνονται, η χώρα μας συνεχίζει να βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο», καθώς διενεργεί περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

ΠΗΓΗ: in.gr