- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κορυφαίο σωματείο στίβου ο Φωκιανός Καρδίτσας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ

Οι προσπάθειες των αθλητών, προπονητών και του Δ.Σ. του Φωκιανού Καρδίτσας «έπιασαν τόπο» αφού το σωματείο στίβου με έδρα την πόλη μας, βρίσκεται στα πρώτα 50 σωματεία στίβου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην 45η θέση, σε σύνολο περισσότερων από 400 σωματείων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Ο Φωκιανός είναι το πρώτο σωματείο στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ στην πόλη μας και στα κορυφαία στην Θεσσαλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τέτοια θέση (45η) έχει να βρεθεί σωματείο στίβου της πόλης τουλάχιστον 20 έτη στην εποχή του Γ. Σ. Καρδίτσας. Βρίσκεται μάλιστα μπροστά στην κατάταξη, από άλλα ιστορικά σωματεία μεγαλύτερων πληθυσμιακά πόλεων με πολύ καλύτερες υποδομές και εξοπλισμό.

Οι υψηλές βαθμολογίες που κατάφεραν με τις επιδόσεις του να πετύχουν οι αθλητές μας έπειτα από την σωστή καθοδήγηση των προπονητών τους, αποδεικνύουν περίτρανα ότι με μόνο με συστηματική δουλεία και χωρίς τίποτα να αφήνεται στην τύχη μπορούν να έρθουν μεγάλες επιτυχίες.

Οι αθλητές μας με τις μεγαλύτερες διακρίσεις, για την με διαφορά, καλύτερη αθλητική χρονιά του Φωκιανού, ήταν :

ο Ανδρέας Παπαστεργίου που κατάφερε να σαρώσει τις πρώτες θέσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, έχοντας σημαντικές διακρίσεις και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα,  καθώς και η 11η θέση στον κόσμο στα 20κμ βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας επίσης ήταν -14ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Βάδην εφήβων Μουσκατ Ομάν, 3ος Βαλκανιονικης εφήβων, 1ος πανελληνιονικης εφήβων, 2ος πανελληνιονικης νέων ανδρών, 4ος πανελληνιονικης ανδρών.

Τους βαδιστές μας πλαισιώνουν ο Αριστοτέλης Μπούσδας που ήταν 6ος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην και η Αρβανιτάκου Χρυσάνθη που ήταν 5η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20.

Η κορυφαία μας αθλήτρια Εβελίνα Δεληγιάννη κατέκτησε την τρίτη θέση στο έπταθλο, πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων στις νέες γυναίκες πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 4440 βαθμούς και ήταν 6η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών.

Οι αθλητές του άλματος σε ύψος Πολύζου Μαριάνθη με 5η και 4η θέση στο πανελλήνιο Κ18 και Κ20 αντίστοιχα (1.70μ 3η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στις κορασίδες) , ο Αποστόλης Κουτσιόγκουλος 5ος πανελληνιονίκης στο Κ18 και 5ος στο Κ23 (4η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 1.93μ στους παίδες), η δεύτερη αθλήτρια συνθέτων αγωνισμάτων Σαλή Κυριακή, 6η στο πανελλήνιο Κ18 στο άλμα σε ύψος και τρίτη στο άλμα σε μήκος στους πανθεσαλλικούς διασυλλογικούς αγώνες Κ18.

Η Κατσιγιαννοπούλου Βάσω με 1.62μ έχει την καλύτερη επίδοση στην ηλικία της στην Ελλάδα και ήταν πρώτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16, η μοναδική αθλήτρια της πόλης μας σε αυτή την κατηγορία που κατέκτησε πρώτη θέση.

Η Τσοπάνη Έλενα 2η στο άλμα σε ύψος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ηλικία της στην Ελλάδα με 1.62μ και 6η στο άλμα τετραπλούν στο ίδιο πρωτάθλημα. Επίσης ήταν η μικρότερη αθλήτρια στη χώρα μας που πέρασε στον τελικό του ύψους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 και κατετάγη τελικά 12η.

Τέλος σημαντική ήταν η τέταρτη θέση στο άλμα σε ύψος της Φιλίππου Μερώπης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ16 ετών με επίδοση 1.50μ, μιας σπουδαίας αθλήτριας που έχασε το μετάλλιο στο τελευταίο άλμα της.

Σημαντική ήταν και η εμφάνιση των πρώτων αθλητριών στο άλμα επι κοντώ έπειτα από 25 περίπου χρόνια στη Θεσσαλία της Κατσιγιαννοπούλου Ιωάννας και της Έυας Κατσάρα οι οποίες αγωνίστηκαν στο διασυλλογικό και πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Οι αθλήτριες μας προπονούνται με τον έλαχιστο εξοπλισμό για τέτοιο αγώνισμα που φυσικά δεν επαρκεί.

Συνολικά οι αθλητές του Φωκιανού κατέκτησαν το 2022 ένα Βαλκανικό μετάλλιο 3ης θέσης και 5 πανελλήνια εκ των οποίων 2 χρυσά , 2 ασημένια και 1 χάλκινο.

Το σωματείο μας αναπτύσσει όλα τα αγωνίσματα του στίβου από το βάδην και την αντοχή μέχρι και τα δυσκολότερα και ποιο τεχνικά άλματα όπως του ύψους και του επι κοντώ αλλά και τους δρόμους ταχύτητας και εμποδίων.

Είμαστε κοντά στους αθλητές μας και σε αυτούς που διακρίνονται και σε αυτούς που απολαμβάνουν τη χαρά της άθλησης στο στίβο, προάγουμε τον αθλητισμό στην πόλη μας και τον εκπροσωπούμε άξια στην χώρα μας. Το Δ.Σ. του Φωκιανού συγχαίρει όλους τους αθλητές μας και τους προπονητές τους Θανάση Δεληγιάννη και Νίκο Γούσια.