- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καρδίτσας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού

Στην (15-7-2021) τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, η συνεταιρισμένη δεξιά πλειοψηφία των Τσιάκου – Παπαλού – Σχορετσανίτη ξεκινά την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού του δήμου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για πέρασμα των προσοδοφόρων τομέων των δήμων στους επιχειρηματίες.

Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και δήμος μας κοροϊδεύουν ότι τάχα έχουν ‘’θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την ενεργή συμμετοχή στον παγκόσμιο αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής’’. Αυτό το λένε για να καμουφλάρουν τους πραγματικούς στόχους που είναι η ενεργή συμμετοχή τους στο σχεδιασμό που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Όπως προκύπτει από τη σχετική εισήγηση, που φαίνεται ότι έγινε κατά παραγγελία ή δόθηκε έτοιμη από εργολάβους,ο επιχειρηματίας θα αναλάβει το έργο για 12 χρόνια τσεπώνοντας εγγυημένα εκατομμύρια από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, που δεν πρόκειται να δουν κανένα οικονομικό όφελος. Ξέρουμε καλά ότι όπου έγιναν ιδιωτικοποιήσεις μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες είναι υποβαθμισμένες και κοστίζουν ακριβότερα από όταν τις παρείχε το προσωπικό των Δήμων, αφού το μοναδικό κριτήριο των εργολάβων είναι το κέρδος τους και τίποτα άλλο.

Εκτός από τους δημότες ζημιωμένοι θα βγουν και οι εργαζόμενοι που απαξιώνονται και σε επόμενη φάσηείναι σίγουρο ότι θα χάσουν τις δουλειές τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα και να διεκδικήσει χρηματοδότηση για να παραμείνει το έργο στο δήμο, προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων του δήμου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο, τους δημότες και τους φορείς της Καρδίτσας στην κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να διεκδικήσουμε: