- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαχητική πορεία Καρδιτσιωτών για την ειρήνη

Με την μαχητική πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Καρδίτσα, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, καταδίκασαν την πολιτική που μετατρέπει την χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, απαίτησαν να κλείσουν άμεσα οι βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα

Η πορεία ξεκίνησε από το μνημείο Αντίστασης στην είσοδο της πόλης και κατέληξε στην Πλατεία Πλαστήρα.

Εκεί, διαβάστηκε γραπτός χαιρετισμός  που έστειλε ο ταγματάρχης ΕΑ Δημήτρης Θωμόπουλος και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων Γιώργο Παπαδόπουλο, από τον εκπρόσωπο της  Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρη Μπαντή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αστέρης Χαλάτσης, που ανέδειξε τον καίριο ρόλο που παίζει η Θεσσαλία στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να την έχουν μετατρέψει και επίσημα σε αμερικανοΝΑΤΟικό, ιμπεριαλιστικό – πολεμικό προγεφύρωμα, εκθέτοντας έτσι τον λαό της περιοχής σε μεγάλους κινδύνους.

Στη συνέχεια το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου παρουσίασε  μουσικό αφιέρωμα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  το ποίημα του  Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»  και  με θεατρικό δρώμενο από το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ». 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδα παιδιών ζωγράφισε με θέμα την ειρήνη και άναψε συμβολικά τα  φαναράκια της Ειρήνης που «πέταξαν» στον ουρανό.

Η επόμενη εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης θα γίνει στην πλατεία Γιολδάση (Λάππα)  την Τρίτη 24 Μάη στις 8,30 μμ και θα περιλαμβάνει παράσταση καραγκιόζη από το Θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα.