- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαυρομμάτι Καρδίτσας: Στο χωριό του Καραϊσκάκη

Για μία ακόμη φορά και παρά τις δύσκολες μέρες που περνάνε οι πολιτιστικού Σύλλογοι της Πατρίδας μας ο Σύλλογος του χωριού μας προσπαθώντας να προβάλει με κάθε τρόπο και μέσον την τεράστια ιστορία του χωριού μας  συμμετείχε στα γυρίσματα της εκπομπής  ‘’Ναμαστε  καλά,, -Οι Γεύσεις της Θεσσαλίας  μας ,, με την κυρία Ράνια Αλεξίου  μέσα από το κανάλι Θεσσαλια TV η οποία παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή ευχαριστώντας συγχρόνως την κυρία Αλεξίου αλλά και το τηλεοπτικό σταθμό Θεσσαλια T.V. για την προβολή και τη διάδοση του Λαϊκού μας πολιτισμού.

Τα γυρίσματα έγιναν χθές Τρίτη 22/12/21. Στην εκπομπή που γυρίστηκε στο ιστορικό χωριό μας παρουσιάστηκαν  Θεσσαλικά  φαγητά και γλυκά  αλλά και τραγούδια της περιοχής μας ερμηνευμένα από τους εθελοντικά συμμετέχοντες  τραγουδιστές και οργανοπαίχτες  όπως. Στο τραγούδι Στέλιος Ευαγγελάκης  κλαρίνο Δ. Καραβίδας , Λαγούτο  Β. Καλαμπάκας και στα κρουστά [τουμπελέκι] ο Απ. Καψιώχας  τους οποίους ο Σύλλογός μας για μία ακόμη φορά τους ευχαριστεί δημόσια. Τα <<μαγειρέματα>> έγιναν στην ταβέρνα  Στου Σφακια  και στο σπίτι της κυρίας   Άρτεμη Βαλαώρα τους οποίους επίσης θερμά ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους.   Γυρίσματα έγιναν φυσικά στο Μουσείο ΄΄Γ. Καραϊσκακης,, και στη σπηλιά με αναφορά από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Δ. Γιώτη στην τεράστια ιστορία του Μαυρομματίου αλλά και σε άγνωστες στους πολλούς πτυχές της νεανικής κυρίως ζωής του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη.

Ο πρόεδρος κ. Δ. Γιώτης δώρισε στην παρουσιάστρια της εκπομπής κυρία Ράνια Αλεξίου το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του  Φιλολόγου καθηγητή χωριανού μας κ. Ν. Βλάχου με τον χαρακτηριστικό τίτλο Γεωργιος Καραϊσκακης. Η γέννησή του και η νεανική του δράση ΄΄ Το τελευταίο οδοιπορικό στη γενέτειρά του ,, με 460 σελίδες .