- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με απεργία τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά – Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας

Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς του 1924, του Μάη του 1936 ,τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής. Βαδίζουμε στα χνάρια τους.

Μετατρέπουμε το θυμό μας σε αγώνα. Την αγανάκτηση μας σε οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση. Για τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας στη χώρα μας, για τα εκατομμύρια νεκρών σε όλο τον κόσμο που θάφτηκαν κάτω από τα σαθρά θεμέλια των υποχρηματοδοτημένων και εμπορευματοποιημένων  συστημάτων υγείας.

Η κυβέρνηση βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων της, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έναν αιώνα μετά την κατάκτηση του 8ώρου το 1920,ετοιμάζεται να νομοθετήσει το 10ωρο.Παράλληλα ετοιμάζεται να δώσει νέο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και να θέσει νέους ασφυκτικούς περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση.

Παρουσιάζουν ως πρόοδο τη ζωή λάστιχο, τη διάλυση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, τις απλήρωτες υπερωρίες με τη βούλα του νόμου, τη διάλυση της ζωής μας.

Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Ένα χρόνο τώρα οι υγειονομικοί ,σε συνθήκες ασφυκτικών περιορισμών και lockdown, ματαιώσαμε με τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας την προσπάθεια της κυβέρνησης να μας φιμώσει. Οι αγώνες μας αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή!

Όλες και όλοι στην απεργία στις 6 Μάιου Απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 11πμ.