- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με επιτυχία η 1η Διαδικτυακή Ιστορική Ημερίδα από το Δήμο Αργιθέας

Ο Δήμος Αργιθέας την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή την 1η Διαδικτυακή Ιστορική Ημερίδα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετειακής χρονιάς συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021).

Οι καταξιωμένοι εισηγητές Ξενοφών Κουτής, Μανώλης Στεργιούλης και Κώστας Σπανός καθήλωσαν τους συμμετέχοντες με τις εξαιρετικές και άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους, εστιάζοντας κυρίως στους αρματολούς των Αγράφων, στον Κατσαντώνη και σε δύο ακόμα Αγραφιώτες αγωνιστές του 1821.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής για το επετειακό έτος 2021 του Δήμου Αργιθέας Όλγα Κορλού, η Πρόεδρος της ΠΟΑΣ Νανά Μαυραντζά και ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σπηλιάς Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος.

Την ημερίδα παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον για πάνω από τρεις ώρες δεκάδες πολίτες, αυτοδιοικητικά στελέχη, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά στα δρώμενα της περιοχής.