- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μουζάκι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε από το Δήμο Μουζακίου, η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, ημέρα ορόσημο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας που αποτέλεσε απαρχή του γενικού ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό, το 1821.

Οι εκδηλώσεις για την Εθνική παλιγγενεσία διήρκησαν τρείς ημέρες, αρχής γενομένης από  τον γενικό σημαιοστολισμό δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, Τραπεζών και οικιών από το πρωί της Πέμπτης 23-03-2023.

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023, φωταγωγήθηκαν δημόσια και δημοτικά καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ. – Ν.Π.Ι.Δ. και Τραπεζών, ενώ τα μεγάφωνα του Δήμου μετέδιδαν δημοτικά και πατριωτικά τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα Σάββατο 25/3/2023 το πρωί, ημέρα της Εθνικής Επετείου, όταν και χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και έγινε έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου στο Μουζάκι.

Ακολούθησε τέλεση επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου. Εκεί εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Μανταλιά Παναγιώτα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μουζακίου.

Στη συνέχεια λαός, Αρχές, μαθητές των Σχολείων, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων,στον πεζόδρομο της Βιβλιοθήκης Μουζακίου, όπου και τελέστηκεΕπιμνημόσυνη Δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων της ελευθερίας και η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε πένθιμα εμβατήρια.Κατάθεση στεφάνων έγινε στο Ηρώο από το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκο Καραγιάννη, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, αντιδήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Γιάννη Πατσιαούρα, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίουκ. Αχιλλέα Καταραχιά και άλλους εκπροσώπους τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων, και αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών Σχολείων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίου, Λυκείων, οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, κατά μήκος της κατάμεστης από κόσμο, Λεωφόρου Αντώνη Βασιλείου στο κέντρο της πόλης.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν σύσσωμη η Δημοτική αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα κ.α.

Να σημειωθεί ότι οι Πρόεδροι – Πάρεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μουζακίου μερίμνησαν για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στα χωριά, ενώ, παρελάσεις μαθητών εκτός από το Μουζάκι πραγματοποιήθηκαν και στις Τ.Κ. Αγναντερού, Μαγούλας και Δρακότρυπας.