- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε ο Γιώργος Κωτσός

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Κύριο θέμα συζήτησης των 2 αντρών ήταν η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και οι προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο σχετικά με τις λεπτομέρειες της έλευσης των μαχητικών «Ραφάλ», που θα ενισχύσουν την Πολεμική Αεροπορία δημιουργώντας μία εναέρια ασπίδα στη φύλαξη του Αιγαίου, καθώς και την προοπτική ναυπήγησης και απόκτησης 4 φρεγατών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Για πρώτη φορά μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα επενδύει στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων καθώς όπως γνωρίζουμε από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης είχαμε περιορίσει αυτές τις δαπάνες. Η Ελλάδα πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιαδήποτε πρόκληση. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την εθνική ασφάλεια και ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση, τόσο για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, όσο και κάθε εξωτερικής απειλής. Η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Οφείλουμε όλοι μας να πράττουμε το μέγιστο διασφαλίζοντας την εθνική μας κυριαρχία και την υπερηφάνεια του λαού μας.»