- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με το Φως του ’21 στο υπαίθριο θέατρο Πλαζ Πεζούλας

Ένα μοναδικό μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, οργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Πρόκειται για μια μοναδική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης (3/8) στο υπαίθριο θέατρο Πλαζ Πεζούλας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και χωρίζεται σε 3 μέρη: Το πρώτο είναι ένα μονόπρακτο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και έχει ως θέμα την «Κοιμωμένη των Αγράφων», σε κείμενα του συγγραφέα – ποιητή Βαγγέλη Ντελή. Το έργο παρουσιάζει η νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα «ΟΜ» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με σκηνοθέτη τον Βασίλη Ντούλια. Παίζουν ο Σεραφείμ Κοντοστέργιος, η Βάσω Τσούλα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ την οργάνωση και παρουσίαση έχει η κ. Ιωάννα Ποδηματά.

Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με δημοτικά τραγούδια τα οποία αποδίδουν η Δέσποινα Καρρά, ο Στέφανος Κατσακιώρης και ο Δημήτρης Σκότης. Η συναυλία θα κλείσει με λαϊκό πρόγραμμα με τραγουδιστές την Δέσποινα Ψαθά και το Βαγγέλη Πετρινιώτη. Παίζουν οι μουσικοί: Ζήσης Περικλής, Κιτσόπουλος Χρήστος, Ντάλης Δημήτρης, Πετρινιώτης Βαγγέλης και Πρασσάς Γιώργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια παραγωγή στην οποία όλοι οι συντελεστές συμμετέχουν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στην οποία τα Άγραφα είχαν σημαντική προσφορά στους Εθνικούς Αγώνες.