- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μεγάλες καταστροφές στο Δήμο Σοφάδων μετά τη χαλαζόπτωση

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του Δήμου Σοφάδων για την ενεργοποίηση των αρμοδίων φορέων, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το απόγευμα της Κυριακής περισσότερα από 20.000 στρέμματα.

Η έντονη χαλαζόπτωση και ο ισχυρός άνεμος προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές  σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, βιομηχανικής τομάτας, πιπεριάς και σιτηρών, καθώς και σε θερμοκηπιακές και σταβλικές εγκατάστασεις. Μεγάλες ζημιές έως και ολοκληρωτική καταστροφή καταγράφονται στους Σοφάδες, στο Καρποχώρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Άμπελο, στο Δασοχώρι, στο Μελισσοχώρι και στο Λουτρό.

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεφαλάς ο οποίος διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής. Την Τρίτη θα γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα επισκεφτούν την περιοχή κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκαρλος επικοινώνησε άμεσα με τη Διοίκηση του Οργανισμού ζητώντας άμεσες και δικαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας τόνισε ότι ο Οργανισμός θα ανταποκριθεί άμεσα προκειμένου οι διαδικασίες να είναι ταχιστες και οι παραγωγοί να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό.