- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Συμπληρώνονται φέτος 103 χρόνια από την τραγωδία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που από το 1994 αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία. 353.000  Έλληνες σφαγιάστηκαν, εκτοπίστηκαν και υπέστησαν ανείπωτα βασανιστήρια από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που στόχο είχε τον αφανισμό ενός λαού, με τρόπο βίαιο και απάνθρωπο.

Τιμούμε σήμερα αυτή τη θυσία, αλλά και την τεράστια συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αυτών, που μέσα από τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, κράτησαν ‘’ζωντανή’’ την ελληνική ψυχή.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να εντείνουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Μιας αλήθειας που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού και αναδεικνύει μηνύματα που παραμένουν πάντοτε επίκαιρα.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σηματοδοτεί την εθνική μας υποχρέωση, να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση και ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί βασική αρχή για την πρόοδο των λαών.