- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία. Στο μήνυμά του αναφέρει:

Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων.  Εύχομαι στις νέες και τους νέους επιστήμονες να διανύσουν μια δημιουργική πορεία στο νέο επίπεδο εκπαίδευσής τους και τη νέα σελίδα της ζωή τους απολαμβάνοντας το ταξίδι των σπουδών τους.

Η επιτυχία τους αυτή μάλιστα αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς τόσο οι εξετάσεις όσο και οι προετοιμασία τους  διεξήχθησαν κάτω από δύσκολες κι απρόβλεπτες συνθήκες. Τα παιδιά, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί, έδωσαν ένα δύσκολο  και πολλές φορές άνισο αγώνα με το χρόνο αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Απέδειξαν όμως, πως οι πολύχρονοι κόποι τους και κυρίως η σκληρή προσπάθεια του τελευταίου έτους, ανταμείφθηκαν πλήρως και είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί δικαίωση των  πολυετών προσπαθειών τους. Να γνωρίζουν ότι οι γνώσεις αποτελούν σύμμαχο, εργαλείο και δύναμη για να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως το ονειρεύονται.

Όμως  θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Στη ζωή πάντα θα υπάρχουν οι ατυχίες και οι αστοχίες. Η αξία δεν καθορίζεται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία δεν αποτελούν κριτήριο επιτυχίας ή αποτυχίας. Έχετε όλη τη ζωή μπροστά. Οι   επιλογές και οι ευκαιρίες καθημερινές. Θα υπάρξουν νέες προκλήσεις για τις οποίες θα πρέπει να αγωνιστείτε και διεκδικήσετε με θέληση και αποφασιστικότητα.

Καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες.
Συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που με ανιδιοτέλεια, κόπο και προσπάθεια στηρίζουν τα παιδιά και χτίζουν μαζί τα όνειρά τους.