- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Μια εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες τους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και μια ακόμα  δοκιμασία με την συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους και υποψήφιες, θα ήθελα να τους προτρέψω να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία αυτή ως μία θετική εμπειρία αλλά και ως μία από τις πολλές προκλήσεις/ευκαιρίες που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Eίναι απόλυτα κατανοητή η αγωνία σας, απόλυτα φυσιολογικό το στρες και απόλυτα λογικές οι στιγμές αβεβαιότητας που νιώθετε μπροστά σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση για την οποία χρόνια προετοιμάζεστε με επιμονή και αφοσίωση.

Είστε όμως ήδη έτοιμες και έτοιμοι να διεκδικήσετε τους στόχους σας και να ανοίξετε τον δρόμο για μία νέα ακαδημαϊκή ζωή γεμάτη προοπτικές και νέες κορυφές προς κατάκτηση.

Ίσως να πρόκειται για την πρώτη μάχη που δίνετε. Αλλά μία επιτυχία, όπως εξάλλου και μια αποτυχία, δεν αποτελεί ποτέ το τέλος του δρόμου αλλά μία στάση, έναν σταθμό σε μία μακρά διαδρομή γεμάτη αγώνες, προσπάθειες, όνειρα, ελπίδες και νέους ορίζοντες.

Παράλληλα συγχαίρω τους γονείς που παρά τις δυσκολίες των καιρών στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των παιδιών τους όπως συγχαίρω και την εκπαιδευτική κοινότητα που επάξια ολοκλήρωσε με επιτυχία τα μαθήματα της σχολικής χρονιάς, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας

Εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους τους υποψηφίους, ώστε με την τελική προσπάθεια που θα καταβάλουν να ευοδωθούν όλοι οι στόχοι και τα όνειρα τους.