- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την Εθνική Επέτειο

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής και χαράς για τους απανταχού Έλληνες, ήμερα που γράφτηκε μία από τις σημαντικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον ελληνισμό. Η επέτειος του «ΌΧΙ» στέλνει πολλαπλά μηνύματα, υπενθυμίζοντας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία.

Το έπος του ’40 δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να κερδίσουμε τις σύγχρονες μάχες που ως λαός και ως έθνος, καλούμαστε να δώσουμε.

Η πανδημία του COVID-19 μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις επίσημες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε φέτος χωρίς μαθητικές παρελάσεις, όμως δεν μπορεί να περιορίσει, ούτε κατ’ ελάχιστο, την υπερηφάνεια της εθνικής επετείου.

Η ομοψυχία, η εθνική συνεννόηση και η υπευθυνότητα, αποτελούν προαπαιτούμενα για να ξεπεράσουμε με επιτυχία την υγειονομική κρίση και τις αρνητικές της συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ποιοι είμαστε και ας αγωνιστούμε με ισχυρή βούληση και με πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Δήμος Σοφάδων, υπερήφανος για το χθες και αισιόδοξος για το αύριο, καλεί όλους τους δημότες να υψώσουν στα σπίτια τους τη Γαλανόλευκη, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που αγωνίζεται.  Χρόνια πολλά στην Ελλάδα που επιμένει.