- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα της αν. Διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα για το Πολυτεχνείο

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, 17 Νοέμβρη, μια ημερομηνία που ξυπνά θύμισες και συναισθήματα έντονα.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τρεις λέξεις που ακουστήκαν μαζί τότε σα σύνθημα. Ήταν ένα σύνθημα που περικλείει τις βασικότερες ανάγκες της κοινωνίας.   Ήταν η αναγνώριση της παιδείας ως βασικό αγαθό.

Ήταν οι φοιτητές αυτοί που ένωσαν όλους τους Έλληνες σε μια γενναία πράξη αντίστασης απέναντι στη δικτατορία, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Ήταν η πράξη τους αυτή αφετηρία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας και σύμβολο πολιτικής ελευθερίας που μέχρι σήμερα καθορίζει τις ζωές μας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι μας πρέπει να είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας. Οι τότε φοιτητές με τη δυναμική τους αντίδραση αποτελούν παράδειγμα μιας γενιάς που διεκδικούσε τα θεμελιώδη δικαιώματα  και δημοκρατικές διαδικασίες.

Το Πολυτεχνείο διαχρονικά θα αντικατοπτρίζει το κάλεσμα για αγώνες του λαού και της νεολαίας σε κάθε περίοδο για την προάσπιση και υπεράσπιση, της αξιοπρέπειας, της ενότητας, της ισότητας και  της δικαιοσύνης.

Μας εμπνέει και μας διδάσκει ότι η δημοκρατία είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας, με εφόδιο τη γνώση και την Παιδεία