- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας Βασιλικής Ζιάκα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τον ιστορικό σταθμό της εθνικής μας πορείας, συνδεδεμένο άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας, με τον αγώνα για την ελευθερία που σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας, εθνικής αυτοπεποίθησης.

Σε ένα κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται και μεταβάλλεται, το αίτημα για ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και τους ανθρώπους είναι επιτακτικό και η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας θυμίζει ότι αληθινός στόχος της παιδείας είναι να αφυπνίζει συνειδήσεις, να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να διαπλάθει ελεύθερους ανθρώπους που αξιοποιούν τη γνώση του παρελθόντος για να πορευθούν σε ένα δημιουργικό μέλλον.

Τιμούμε εκείνους που με τον αγώνα τους και με βασικό σημείο αναφοράς την Ορθόδοξη Πίστη, στάθηκαν όρθιοι μπροστά στη μοίρα τους, έγραψαν το πιο μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας και επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της υφηλίου, δεν φοβήθηκαν την απομόνωση μας και δεν δείλιασαν μπρος στο μέγεθος του εχθρού, προτάσσοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ώστε να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να διατηρούμε το δικαίωμα να μιλούμε τη γλώσσα μας και να τιμούμε την ιστορία μας.

Κι αν η απόκτηση της λευτεριάς -κατά τον Κάλβο- ήθελε «αρετή και τόλμη», η διατήρησή της χρειάζεται σοφία και σύνεση και οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι να τη διαφυλάξουμε και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα Χρόνια Πολλά, και το δίδαγμα του 1821 να είναι οδηγός στα δημιουργικά βήματα όλων μας.