- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί και αγαπημένα μου παιδιά, Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ μαζί σας στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Είναι η πρώτη σας μέρα στο σχολείο μετά την ξεκούραση και την ξενοιασιά του καλοκαιριού.

Το σχολείο είναι για να αποκτήσουμε γνώσεις, δυνατότητες πνευματικές, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και να προοδεύουμε πνευματικά και κοινωνικά.

Πράγματι, ζηλεύω τους Δασκάλους και τους Καθηγητές σας, διότι καθημερινά σας βλέπουν και χαίρονται με τα χαρούμενα πρόσωπά σας και αντλούν δύναμη και ελπίδα από εσάς, όπως ζηλεύω και σας παιδιά μου, διότι καθημερινά με οδηγούς τους Δασκάλους και τους Καθηγητές σας διδάσκεσθε πολλά και ωφέλιμα πράγματα, μέσω των μαθημάτων για να μπορέσετε αύριο με την Χάρη του Θεού, μεγαλώνοντας να αντιμετωπίσετε την ζωή και να είσθε χρήσιμοι στην κοινωνία.

Δυστυχώς όμως λόγω της πανδημίας του κορωναϊού θα υπάρξουν θέματα, στα οποία πρώτα η εκπαιδευτική κοινότητα και στη συνέχεια όλοι μας οφείλουμε συντεταγμένα να συνεργασθούμε, για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο από τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους.

Θέλω σήμερα στις ευχές των γονέων σας και των ανθρώπων που σας αγαπούν, να προσθέσω και τις δικές μου ευχές και προσευχές, ώστε ο Θεός μας να σας δίνει υγεία, δύναμη, διάθεση για μάθηση, καλή και αγιασμένη ζωή, πρόοδο και να σας διαβεβαιώσω ότι η Ιερά Μητρόπολή μας και εγώ προσωπικά, ο Επίσκοπός σας, ενδιαφερόμαστε πραγματικά για εσάς και ελπίζουμε σε σας.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Ο Μητροπολίτης σας.