- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μόνο ο αγώνας και η διεκδίκηση φέρνουν αποτελέσματα – Της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Υγειονομικών

Η αβεβαιότητα που βιώνουμε σαν συμβασιούχοι εν καιρώ πανδημίας δεν σταματά. Συνεχώς έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε τη λήξη των συμβάσεων μας. Η αγωνία μας και η απαίτησή μας είναι κοινή.

Οι συμβασιούχοι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη δουλεία και τη ζωή μας!!

Η πανδημία του κορονοϊού και η λειτουργία των Κέντρων Υγείας, τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα και λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα χωρίς καμία ενίσχυση του προσωπικού, αποκάλυψαν ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό  και λοιπό προσωπικό απλά ανακυκλώνονται και δεν επιλύονται πραγματικά.

Παρά τις τυμπανοκρουσίες για προσλήψεις προσωπικού, η πραγματικότητα δείχνει ότι η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων πρόκειται είτε για ανανεώσεις των ήδη υπαρχόντων συμβάσεων, είτε για αντικατάσταση των μόνιμων συνάδελφων που συνταξιοδοτήθηκαν ή μετατάχθηκαν. Οι όποιες νέες προσλήψεις αφορούν σχεδόν αποκλειστικά σε συμβασιούχους που θα δουλεύουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες και αυξημένες.

Όλοι οι συμβασιούχοι του δημόσιου συστήματος υγείας καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Μέσα από την πίεση των αγώνων μας και στη βάση των αυξημένων αναγκών στο σύστημα υγείας λόγω της πανδημίας, η διοίκηση του νοσοκομείου και της ΥΠΕ αναγκάστηκαν να κάνουν το ελάχιστο, δηλαδή να ανανεώσουν τις συμβάσεις των  συμβασιούχων σε καθαριότητα και φύλαξη στα Κέντρα Υγείας και στο νοσοκομείο.

Ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.Δύναμη μας είναι η συλλογική διεκδίκησηκαι ο μαζικός αγώνας για όλα όσα δικαιούμαστε.

Διεκδικούμε: