- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να τσακίσει τον φασισμό

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θρασύδειλα φασιστοειδή αρχίζουν να ξεμυτίζουν από τα λαγούμια τους. Ακροδεξιά τάγματα εφόδου εξαπολύουν προσχεδιασμένες, προμελετημένες δολοφονικές επιθέσεις, πολλές φορές με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας, σε βάρος μαθητών, φοιτητών, συνδικαλιστών, συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων που εναντιώνονται στην βάρβαρη πολιτική και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ο ρόλος τους ως αιχμή του δόρατος σε βάρος όσων αγωνίζονται. Το τελευταίο διάστημα όπως έχει ήδη καταγγείλει η ομοσπονδία μας, η ΟΕΝΓΕ, γίνονται επιδρομές σε διάφορα νοσοκομεία από ακροδεξιές ομάδες, πάλι με την ανοχή της αστυνομίας, που εμφανίζονται ως «αντιδιασωληνωτές – αντιεμβολιαστές» και προπηλακίζουν γιατρούς και άλλους υγειονομικούς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε σθεναρό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Σε όλη την Ελλάδα έχουμε περιθάλψει δεκάδες φορές τα θύματα των άνανδρων επιθέσεων των φασιστών. Η προσπάθεια αναβίωσης νεοναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών ειδικά στο χώρο περίθαλψης αλλά και γενικά σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές θα πέσει στο κενό. Η θέση τους είναι αποκλειστικά ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μέσα από την ΟΕΝΓΕ, ήμασταν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στου λαού μας στις 7 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της ιστορικής δικαστικής απόφασης που οδήγησε τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 7 Οκτωβρίου 2021.

Η ΕΙΝΚΥΝΚ στηρίζει την ημέρα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία και συμμετέχει στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, στις 6ΜΜ, στην κεντρική πλατεία.

Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να απομονωθούν οριστικά οι νεοναζί. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε.

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας