- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Να δυναμώσει τώρα η λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις σχετικά με την άσκηση “Ηνίοχος 2021”, την παράδοση του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε ισραηλινή εταιρεία που θα αναλάβει την εκπαίδευση των πιλότων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με τη Σαουδική Αραβία και προβλέπουν την αποστολή συστοιχίας πυραύλων “Patriot” και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν κρίκους που φανερώνουν την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το φιτίλι του πολέμου είναι αναμμένο στην περιοχή της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός και την κλιμάκωση των ανταγωνισμών και της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, προμηνύοντας για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής μεγάλους κινδύνους. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αναλαμβάνοντας επιθετικές πρωτοβουλίες.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, από τη βάση της Ανδραβίδας, όπου διεξάγεται η αεροπορική άσκηση “Ηνίοχος 2021”, στις οποίες χαρακτήρισε την Ελλάδα ως “θεμέλιο σταθερότητας” δεν μπορούν να κρύψουν τους θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής από την μετατροπή της χώρας σε ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο μέσω της ενίσχυσης της βάσης της Σούδας και όλων των βάσεων και υποδομών, της συμμετοχής σε δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου, όπως η άσκηση “Ηνίοχος 2021”, της συμμετοχής σε αποστολές για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο εξωτερικό. Η υπογραφή της Συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, έρχεται να πατήσει πάνω στις Συμφωνίες που υπογράφηκαν το προηγούμενο διάστημα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των ευρωατλαντικών συμφερόντων στην ευαίσθητη περιοχή του Περσικού Κόλπου, με τις κάννες στραμμένες στο Ιράν. Κανένα όφελος δεν έχει η χώρα μας από τη συμμετοχή της σε τέτοιες αποστολές. Απεναντίας, μετατρέπεται σε εν δυνάμει στόχο αντιποίνων σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Η ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους Ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας.

Οι κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις έχουν στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Είναι άρρηκτα δεμένες με τη γενικότερη πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε ισραηλινή εταιρεία με αντικείμενο τη συνεκπαίδευση των πιλότων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες και συνάπτει και νέες πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, που μακελεύει καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό. Μπροστά σε όλες τις παραπάνω εξελίξεις απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για το ξήλωμα όλων των ξένων βάσεων, την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, την επιστροφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.