- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη…

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καραγκούνα στα 54α Καραϊσκάκεια και με αφορμή το αφιέρωμα των εκδηλώσεων στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή παρουσίασε την παράσταση «Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη…».

Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Θεολόγη και αποτελεί μέρος της πρότασης που έχει εγκριθεί από την «Επιτροπή 2021» και θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης πραγματοποιήθηκε ένα υπέροχο «ταξίδι» στον χρόνο, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη του Ελληνικού Έθνους με συνοδοιπόρο το τραγούδι, τη μουσική και το χορό,  δημιουργώντας μια νοητή «γέφυρα» με το παρελθόν. Παρουσιάστηκαν πτυχές, ντοκουμέντα και αναφορές σε μια σειρά ιστορικών γεγονότων της περιόδου από την Άλωση της Πόλης εως σήμερα.

Η παράσταση αποτέλεσε χορευτική διαδρομή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας  αναφερόμενη  στην προεπαναστατική Ελλάδα, την επαναστατημένη Ελλάδα, τους βαλκανικούς πολέμους, στα σαλόνια και την καταστροφή της Σμύρνης, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταλήγοντας στο Πολυτεχνείο.

Θρύλοι, σπαθιά, έρωτες, πόλεμος και ειρήνη..

Μπροστά από τα μάτια του θεατή παρήλασαν ήρωες (γνωστοί και άγνωστοι) ξετυλίγοντας ιστορικές στιγμές και φωτίζοντας τις ρίζες της ιστορίας μας!

Όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορα το σήμερα γίνεται χθες και προχθές… Τιμούμε με αξιοπρέπεια και σεβασμό τους προγόνους μας μέσα από τις λαϊκές παραδόσεις.

Την παράσταση πλαισίωσαν 120 υπέροχοι χορευτές, μουσικοί, ερμηνευτές και μέλη χορωδιών.

Μια ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι μας εικόνες της Ελλάδας που ξεχνάμε, να θυμηθούμε πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος μας και εμείς που ζούμε σ αυτόν…. να τον ξαναγαπήσουμε και να τον τιμήσουμε.

Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη!!!