- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέα διαμαρτυρία από σωματεία καλλιτεχνών της Θεσσαλίας

Μετά τη καλλιτεχνική διαμαρτυρία της 1ης Ιούνη μπροστά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδείξαμε περίτρανα ότι η ενότητα μας είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε. Το κάλεσμα της Περιφέρειας στα σωματεία μας μετά από εκείνη τη μέρα είχε ως αποτέλεσμα να ακουστούν τα αιτήματά μας και αφού πέρασαν από το συμβούλιο ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Μετά από αυτήν την πρώτη μικρή νίκη, όλοι μαζί οι καλλιτέχνες της Θεσσαλίας συνεχίζουμε την διαμαρτυρία μας την Τρίτη 22 Ιουνίου (την επόμενη από την παγκόσμια ημέρα μουσικής) στην πλατεία Ταχυδρομείου από τις 5 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Διεκδικούμε τα αυτονόητα και να γίνουν τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματά μας:

Το γεγονός ότι ανοίγουν κάποιες δουλειές δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να επιστρέψουν. Υπάρχουν πολλά ακόμα εμπόδια όπως απαγόρευση πανηγυριών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, απαγόρευση χορού, μείωση καθισμάτων στα μαγαζιά εστίασης κ.α. Η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν θα μπορέσουν να κάνουν ούτε δύο μεροκάματα το μήνα. Διεκδικούμε και απαιτούμε τη ζωή μας και τη δουλειά μας πίσω. Με όπλο μας την τέχνη μας συνεχίζουμε, γιατί όλοι μαζί καταφέρνουμε θαύματα!

Υπογράφεται από τους εξής: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας), ΠανΘεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στην Νυχτερινή Διασκέδαση, Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων», Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, Μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών καθώς και εργαζόμενοι στο Χορό.